Pá-pá balettcipő és lapos talpak!

Évek óta szilárdan tartotta uralmát a kényelmes, de néha annál slamposabb balerina cipő. Ennek az idei tavasszal vége! Szinte minden eddig valaha volt cipőtrend megjelenik az évszakban, persze mindegyik egy kicsit másképpen, mint eddig. Tekintsünk hát bele egy kicsit, mi is vár ránk a tavaszi cipővásárláskor.

A lapostalpú kis balettcipőknek befellegzett, és bár valószínűleg népszerűsége csak lassanként fog apadni kényelmes mivolta miatt, már nagyon kevés tervező kollekciójában találkozhatunk csak velük. Hódít a magasság, a sarkak és a talpak esetében egyaránt. Úgy tűnik a platform talp iránti kedv sem csökken, ennek hála a cipellő idén tavasszal is hódítani fog.


A teli talpak és a platform mellett újra megjelennek az oszlop sarkak is, minden eddiginél magasabb kiadásban. Azok számára, akik nem tudnak magas sarkakon járni, idén nem nagyon terem majd babér a cipőboltok polcain.


Azok se keseredjenek el, akik eddig a balettcipőkön kívül minden mást megtagadtak maguktól. Van megoldás. Divatba jönnek az egyszerű, egyszínű kis fűzős vászoncipők, amik bár sportosabbak, de igencsak jó alternatívát jelentenek azok számára, akik ragaszkodnak a földön járáshoz és a divathoz egyaránt.Továbbra is marad a trendben a gladiátor szandál, bár néhány apróbb változást eszközöltek a tervezők. Több pánt, és akár térdig érő hossz, mint a csizmáknál. Nem hinném, hogy nyáron a legkényelmesebb viselet lehet.A már bevált recepteken kívül néhány kétséges újítás is megjelenik a piacokon. Számos kifutón láttunk ugyanis modelleket szandál-zokni kombinációban. Személy szerint a falnak megyek ettől, nem tudom mennyire fog ez a „stílus” bekígyózni a hétköznapokba, de csak remélni tudom, hogy semennyire.


Nemcsak a szandál zokni rémsége tér vissza, hanem óvónénijeink fa klumpái is. Bár kicsit másképp néznek ki, és már nem csak fehér színben kaphatóak, mégsem tudok megszabadulni ettől a gondolattól. A 21. századi klumpák már minimum 20 centis oszlopsarkakon kopogtatnak majd.


Hogy a férfiakra mi vár? Nekik megmaradnak a jól bevált vászon és bőr lapos cipők, persze újításként nem szokás hozzá zoknit venni. Kíváncsi leszek hány hapsi fog siránkozni ezek után, hogy „jaj a cipőm feltörte a lábamat”.

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés