Peplumot az esküvői ruhákra is!

A tavaszra megálmodott esküvői ruhák, hasonlóan a legtöbb más kreációhoz, követik az aktuális trendeket, így több neves divatház választotta a manapság oly' népszerű peplumot - mint díszítőelemet – exkluzív darabjai számára.

A peplum, mint a ruhadarabok egy igen mutatós kiegészítője, már az ókori görög divatban is jelen volt. A kezdetektől fogva nem praktikai okai voltak használatának, hanem az esztétikumot szolgálta. Miután a divat maga is mutat rengeteg témában és formában ciklikusságot, így a peplum is koronként vissza-visszatér a köztudatba, a múlt század folyamán az 1940-es években, legutóbb pedig a tavalyi és  a következő szezonban.
 


Az esküvő ruhákat mint külön fogalmat tartja számon a divatszakma. Általában véve a szokványos  kreációktól teljesen különböző szabályrendszer érvényesül rájuk; elég ha csak színükre, hosszúságukra és anyagukra gondolunk. Annak ellenére, hogy ezen darabokkal szemben elvi megkötések érvényesülnek, a tervezőknek évről-évre sikerül újításokat csempészni az aktuális kollekciókba.
A 2013 tavaszára készített darabok közül a szemet egyik leginkább vonzó csoport a peplummal díszítetteké. Számos neves dizájner és márka, köztük Ines Di Santo, Reem Acra, Douglas Hannant, Monique Lhuillier, az Amsale, Carolina Herrera és Cocoe Voci is úgy döntöttek, hogy ennek az izgalmas rátétnek helye van a kollekciók díszítőelemei között.

A teljesség igénye nélkül kiemelendők olyan megoldások, melyek nem csupán mélységes eleganciát sugároznak, de magát a peplumot is új megvilágításba helyezik. Alább látható Ines Di Santo és Monique Lhuillier egy-egy kreációja, melyek hullámzó vonalakkal tették sokkalta könnyedebbé és eklektikusabbá a selymet és a csipkét.

 

   

 

Carolina Herrera visszafogottsága és egyszerű, de szimplának nem nevezhető vonalai jól megfértek az idei trendvonulatok mellett.

 

 

Cocoe Voci és Reem Acra extravaganciája az esküvői ruhákban is megmutatkozik; míg Voci a rétegzést viszi tökélyre, Acra acélkék rózsáival megtöri a többnyire fehér, homok és ekrü hagyományt.

 

   

 

Ahogy a fentiekből is kitűnik, a tavasszal oltár elé vonuló hölgyeknek a bőség zavarával kell megküzdeniük, hiszen ezen ruhaköltemények közül szinte lehetetlen csupán egyet kiválasztani.

Szabó Lili

 

Címkék: , ,
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés