Pillants bele a Pucci kaleidoszkópjába!

Egy különös történet, egy korszakalkotó stílus, egy véletlen találkozás – röviden ez a Pucci. Ha azonban többet is szeretnél megtudni erről a jellegzetes szín- és formavilágú olasz márkáról, tarts velünk, és mi eláruljuk minden titkát!

A Pucci-sztori nem tegnap íródott. Már hosszú évtizedek óta az egyik legnagyobb itáliai divatcégként tartják számon, ez a vezető szerep azonban nem mindig volt ennyire nyilvánvaló.

Minden akkor kezdődött, amikor Emilio Pucci, egy firenzei nemesi család leszármazottja síelni indult barátnőjével a hegyekbe. Emilio unalmasnak találta kedvese sportszerkóját, és márki lévén megengedhette magának azt a luxust, hogy azon nyomban tervezett is neki egy másikat, melyet gyorsan elkészített és a következő napon a lány már abban csúszkált a pályákon.

Emilio egyébként sokáig nem talált rá saját útjára, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy kezdetben mezőgazdasági tanulmányokat folytatott, majd Amerikában járt egyetemre, végül visszatért hazájába, ahol politikára váltott, és ebből kifolyólag egy időben Firenze városi tanácsának, majd Olaszország parlamentjének lett a tagja.

   

De vissza a síparadicsomba! Amint Emilio barátnője önfeledten siklott fel-alá a havas lejtőkön, egyszer csak odalépett hozzá egy férfi, aki affelől érdeklődött, kinek a kreációját viseli. A hölgy büszkén válaszolta: ez egy eredeti Pucci! A férfinak természetesen akkor még fogalma sem volt, miről beszél a lány. Ez azonban hamarosan gyökeresen megváltozott…

Mint utóbb kiderült, az úriember nem volt más, mint a Harper’s Bazaar fotósa, aki hazaérve bemutatta a különleges síruháról készült képeket főszerkesztőjének, aki első látásra beleszeretett Pucciba. Innentől már ment minden, mint a karikacsapás: sorra következtek a versenyek, divatbemutatók és egyéb rendezvények, melyeken Pucci úr egyre sikeresebbnek és népszerűbbnek bizonyult.

   

Bár Emilionak természetesen szüksége volt némi időre, hogy kialakítsa saját stílusát, de amikor végre sikerült, többé már nem is tágított. Egyszerű szabásvonalak, kellemes anyagok, vibráló színkavalkád és kaleidoszkóp-szerű, geometrikus formák. A közönség először megőrült tőle, majd megőrült érte!

A vállalatot, melynél nem mellesleg évekig dolgozott, a világhírű francia divattervező, Christian Lacroix, jelenleg Emilio lánya vezeti. Színpompás kínálatukban pedig mára a ruhák, cipők és táskák mellett szemüvegek, parfümök, sminkszettek, sőt fülvédők és bortartók is megtalálhatók.

   

A Pucci kétségtelenül egy feltűnően különleges márka, amely már akkor is szembement az aktuális trendekkel, mikor mindenki más fejvesztve követte azokat, és egészen napjainkig hű maradt páratlanul vidám irányvonalához. Ami kezdetben csak önismételgetésnek tűnt, abból mára egyedülálló stílus lett, melynek minden egyes darabja igazi szívderítő és felpezsdítő látványt nyújt!

 

Forrás: www.pucci.com

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés