Pink hajak jönnek

A szájak után úgy látszik, nem ússzuk meg a pink hajakat sem.

A színes haj divatja -sokak örömére vagy sem-, időről időre mindig felüti a fejét. Alapvetően egy megtűrt irányzatról beszélhetünk, ami a fősodorba csak nagyon ritkán kerül bele és felbukkanása óta a lázadás egyfajta szimbólumaként tartják számon. Tény, hogy a pink hajat nagyon kevesen tudják viselni, markáns egyéniség és stabil önbizalom nem árt a színesedés előtt. Annak idején, - valamikor a kilencvenes évek közepén- Gwen Stefani előszeretettel törte meg a kibontakozó amerikai álomkülső ideáját hirtelenrózsaszín sérójával és fogszabályzójával, Pink pedig évekig parádézott a vibráló hajszínnel, majd fokozatosan teljesen eltűnt a hajából ez az árnyalat.

A 2011-es verziók jócskán szofisztikáltabbak a másfél évtizeddel ezelőtti pinkülésekhez képest. Nem kell túl messzire menni a színesedési mánia kirobbanásához, a szálak most is Lady Gagához vezetnek, aki korának ugyanolyan meghatározó egyénisége mint anno Gwen Stefani vagy Madonna. A szőke helyett előbb a szőke, majd a rózsaszín, végül a türkiz színeket próbálta ki. Ez elindította a lavinát, legutóbb Kate Perry okozott általános megdöbbenést fakó halványpink hajszínével (bár megjegyezzük, a szőkülési kísérlete után ez egy szerencsésebb próbálkozás) és meggyőződésünk, hogy a trendhullám a divatrajongók köreibe is hamarosan begyűrűzik. Az énekesnő egyébként azt az árnyalatot választotta, ami sokkal diszkrétebb a neonpinknél, leginkább egy kifakult rózsaszín hajra emlékeztet, de valahogyan mégsem tűnik ápolatlannak, igénytelennek. Britney Spears új klipjében szintén pink csíkokkal próbál keménykedni a sajtó képviselőivel és Christina Aguilera is színes melírral dobta föl a megjelenését a Burlesque című filmje promóciós körútján.

Ellie Goulding még Kate Perry-t megelőzve villanotta meg a fakórózsaszínű loboncát, de az elmúlt években olyan sztárok is elmerészkedtek addig, hogy a klasszikus, Hollywoodban majdnem kötelező szőkét pinkkel dobják föl, mint Lily Allen vagy éppen Rachel McAdams (utóbbinak szerintünk nagy kár volt ezzel próbálkoznia).

Nem szükséges tartós hajfestésben gondolkodni, ha ki szeretnénk próbálni a pinket, sőt, a bemosókkal, színezőkkel ideiglenes eredményt érhetünk el, ami azt jelenti, hogy pár hajmosás után teljesen kikopnak a hajunkból. Fodrászkellékeseknél pár száz forintért már hozzájuthatunk ezekhez a termékekhez.

Ti kipróbálnátok?

Coctot.hu

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés