Prince, a divatdiktátor

Szexszimbólum, 157 centi és a számait tízezrek énekelték az augusztus 9-ei koncerten.

Tudjátok, ki ő? Hát persze, hogy Prince! Az 53 éves popikon nemcsak a zene, hanem a divat talaján is nyomot hagyott. Különc viselkedése, botrányos ruhái és magassarkú cipői bizony több alkalommal kiverték a biztosítékot a szolidabb rajongók körében. 


A zsabós blúzok hercege először a Kiss című számához készített videoklippel kavarta fel a 8O-as évek állóvizét. Kristályokkal kirakott bőrkabátja és fekete haspólója miatt sokan homoszexuálisnak titulálták, de mindenki elismerte, hogy a klipből sugárzik az erotika. A meztelen felsőtest és bőrnadrág akkoriban nagyon menő volt, Bon Jovi is ezzel kényeztette rajongóit, bár Prince nekünk valahogy kihívóbb ebben a szerelésben.

A Get off című klipben egy hárembe nyerhetünk bepillantást, ennél a számnál robbant igazán a divatbomba. Ezrek szerettek volna maguknak hasonló turbánt, mint ami Prince fején pompázott - ezt ilyen hosszú idő távlatából nem nagyon értjük -, de valóban stílust teremtett.



Emlékszem, hogy mindenki a táncoslányéhoz hasonló pöttyös ruhát akart, és ekkoriban hirtelen felkapott lett a selyem és a muszlin. Ebben a klipben Prince turbánján kívül nem volt egyéb feltűnő divat újdonság, egy egyszerű kezes-lábasban vonaglott a két lánnyal.

A következő zenei klip, a Cream, igazán elegánsra sikerült. A táncosok gyöngyökkel és kövekkel díszített bodyban tomboltak, amit elegáns karkötők egészítettek ki. Prince itt már nem teljes feketében hódít, egy fehér ingben és mintás mellényben vonaglik - nem találok rá jobb szót - ismét.

Prince öltözködésével egy új trendet teremtett, a férfiak is színes ruhákat kezdtek el hordani, a néha túldíszített öltözékek nem számítottak már cikinek az erősebbik nem ruhatárában. A mai napig - ahogy ezt a Sziget Fesztiválon is megmutatta - ruháival és zenéivel a sokszínűségre törekszik.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés