Proenza Schouler napjainkban

Az amerikai divatház, bár napjainkban egyre nagyobb hírnévvel rendelkezik, mégsem tekint vissza olyan hosszú múltra, mint egyes cégek. A Proenza Schouler divatházat ugyanis csak 2002-ben alapították.

Lazaro Hernandez és Jack McCollough – a két alapító – 1999-ben találkoztak a Parsons dizájn iskolában, ahol gyakornokként Michael Kors és Marc Jacobs szárnyai alatt dolgoztak, diplomamunkájukat pedig már együtt készítették el.

2003-ban elnyerték a CFDA díjat – mint új tehetségek -, 2007-ben pedig egy kollekciót terveztek a Target Corporation-nek, melyek megfizethető áron érhetők el különböző üzletekben.

De nem elégedtek meg csak a ruhákkal, 2008-ban Giuseppe Zanotti segítségével cipőket is terveztek a 2009-es tavaszi kollekcióba.A 2010-es tavaszi/nyári divatbemutatón láthattunk pár egyszerűnek mondható összeállítást, ám az élénkebb színek sokkal befolyásosabbak, mint a világosabbak.
A szoknya-felső összeállítások mellett számos egyberuha is megtalálható. A szűkebb, feszülősebb fazonok a jellemzőek, melyek többnyire szatén vagy selyem anyagból készültek.
A cipők is igen változatosak és sokszínűek, ugyanúgy mint a táskák és egyéb kiegészítők is.
Az őszi/téli ruhák között viszont már a sötétebb színek a dominánsak, viszont a kék és zöld szín ebben a szettben is többször megtalálható. Jellemző a combfix, melyet rövid szoknyával kombinálnak, és a derékig érő kabátok is nagyon erőteljesek.
Láthatunk pár extrém, szőrösebb fazonú kabát is, melyet sokszor skótkockás szoknyával kombinálnak.
De nem csak szoknya és ruha, hanem pár nadrág is megtalálható,amelyek hippi stílust idéznek.A divatház egyszerűségét tükrözik a lábbelik is, melyek talán nem fognak majd annyira nagy sikert aratni, mint a ruhák, hiszen kissé ormótlanra sikerültek. Még a fekete vagy fehér változatok talán passzolnak az összeállításokhoz.Bár a ruhák szépek, a cipők pedig ormótlanok – ezek mellett még egy „negatívum” fellelhető az új ruhakollekció kapcsán: a modellek. Persze, sok kifutón láthatunk nem túl szép modelleket, – nos, ez a helyzet a Proenza Schouler kifutóján is: kócos haj, nem túl szép smink.

Te mennyire tartod szépnek a cipőket és a modelleket?

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés