Punks not dead!

Vivienne Westwood olyan nem mindennapi karriert tudhat magáénak, mellyel örökre beírta magát a divat történetének lapjai közé. Sajátos stílusa és meglátásai miatt tervezései mindig is nagy érdeklődést váltottak ki. A punk és a klasszikus vonalak keveredéséből születő kollekciói, politikai szerepvállalása, erős és határozott személyisége, valamint társadalomkritikai jelenléte igazi ikonná tették.

 

 

Dame Westwoodot – II. Erzsébettől kapott címén – legtöbbször a punkkal és a new wave irányzatokkal hozzák összefüggésbe. Tervezői pályafutásának 1971-es kezdetétől fogva olyan sajátos szemlélettel rendelkezett, mely a kifutókon is meghonosította a nem mindennapi megoldásokat és a lázadás olyan formáit, melyek mérföldkövekké váltak.

 

 

 

Kreációiban tökéletes elegye figyelhető meg a punk vonásoknak és a 18. századi angol divatnak. Egyedi stílusa és látásmódja minden darabján érzékelhető, akár egy menyasszonyi ruháról van szó, akár pedig egy olyan pólóról, mely egy konkrét – esetében akár politikai – véleményt formál meg. Ruhái évtizedek óta a divat vezető stílusteremtő kreációinak számítanak, minden esetben prezentálva a westwoodi színkavalkádot, a meghökkentő díszítéseket és lehető legkiválóbb tervezést.

 

   

 

 

 

Vivienne Westwoodot – jelenleg is aktív – pályafutása során mindig is a meghökkentő, általában tabunak számító témák inspirálták. Tervezései éppen ezért nem csupán látványra állják meg a helyüket, de olyan szellemi tartalmakat is hordoznak, melyek képesek hatással lenni a közgondolkodásra és befolyásolni azt.

 

   

 

Az ikonikus designer tehetségét tovább is örökítette, hiszen egyik fia, Joseph Corré a kifinomult és végletekig szenvedélyes márka, az Agent Provocateur alapítója.

 

 
 

 

Reméljük, Vivienne Westwood, az elsöprő egyéniségű élő legenda az elkövetkezendő évtizedekben még rengeteg kreációval örvendeztet meg minket!

 

 

Szabó Lili

 

Kapcsolódó cikkek:

Vivienne Westwood és a Rock ’n’ Roll - Georgia May Jagger a tervező ékszerkollekciójának új arca »

A divat alfája és omegája »

Lana Del Rey: jelenség, mítosz vagy fikció? »

Karl Who? »

Madonna és az ABBA egy kifutón? »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés