Rabszolgák és tűsarkas férfiak a Vogue-ban!

Gondoltátok volna, hogy a francia Vogue már a kilencvenedik születésnapját fogja ünnepelni ebben az évben? Ennek a jubileumi évfordulónak köszönhetően különleges fotósorozatokkal lepik meg a divatrajongó közönséget. Most, az aktuális októberi számban például a hét főbűn témáját értelmezték újra. Nézzük, milyen módon!

Bevallom, amikor először olvastam, hogy ezt a témát dolgozta fel a divatlap, kicsit meglepődtem, hiszen ilyen sorozatot már sokan, sokféleképpen megpróbáltak készíteni, néha elég kevés sikerrel. Most, a képeket elnézve, azt hiszem, a Vogue-nak sikerült újat mutatnia, de döntsétek el Ti!

   

A magazin a fotósorozat főszereplőjének a manapság az egyik legkeresettebbik modellt, Lara Stone-t kérte fel. Az ifjú tehetség, aki mellesleg a lap címlaplánya is, egy másik fotósorozat okán pedig tökéletesen jelenítette meg a hét bűn megszemélyesítőjét, néhol kicsit provokatív módon. A fotókat a tehetséges, amerikai divatfotós, Steven Kleinnek köszönhetjük, aki szerencsére nem annyira színesen és túldíszített módon értelmezte újra ezt a kicsit már elcsépelt témát, mint elődei.

   

Vegyük először a bujaságot, amivel a sorozat is indul. Mivel a képen három combfixben pózoló alak szerepel, minden kétséget kizáróan csak erről a már említett bűnről lehet szó, bár én személy szerint nem értem a férfimodellek miért viselik ezt a ruhadarabot.

A kedvenc képem a fösvénység, hiszen itt a gazdagság nem ékszerekkel, drágakövekkel, vagy pénzzel jelenik meg, hanem a szolgasággal, amit itt magas sarkút viselő férfiak személyesítenek meg.  A torkosságot is nagyon jól sikerült ábrázolni. Ezen a fotón egy csokival bekent férfit ölelget Lara Stone. Az irigység és a kevélység szintén jól reprezentálja a mondanivalóját.

   

A haragot és a restséget ábrázoló képek a többihez képest nem sikerültek olyan jól, de mindezek ellenére kijelenthetjük, hogy a sorozat teljesen más, eddig nem látott oldaláról közelíti meg ezt a hét főbűn témakörét. Arról nem is beszélve, milyen remek ruhadarabokat visel a modell. Többek között Pradát, Dolce & Gabbanát, illletve Yves Saint-Laurent-t. Bár arra azért kíváncsi lennék, miért kellett a képeken szereplő férfiakat női ruhákba és cipőkbe öltöztetni.

   

Nektek hogy tetszenek a képek? Hasonlóan képzelitek el a hét főbűnt?

 

Képek forrása: http://www.vogue.fr

Képeket készítette: Steven Klein

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés