Real woman eat

Nagyon régen szánt szándékkal éheztettem magam, mert meg akartam felelni valakinek. Az a valaki azt mondta, hogy kövér vagyok. A mindenkori testalkatomról nagyjából annyit, hogy valahol Marilyn Monroe és Scarlett Johannson környékén van a képzeletbeli testkép listán, ergo sose voltam vékonydongájú, kifutóra bajosan mehettem volna. Le is tettem a fényes modellkarrierről egyhamar. Viszont abban az időszakban módszeresen éheztettem magam, napi egy rukkola volt az adagom némi parmezánnal, esetleg egy alma. Le is fogytam, vékony is voltam, aztán egy napon megéheztem.


 

Sajnos hallhattunk már olyan modellekről, akik – hivatalból – az egész életüket végigkoplalják. Sőt, továbbmegyek, a halálba éheztették magukat. A 21 esztendős Ana Carolina Reston halála előtt hetek óta paradicsomon és almán élt, 174 centis magasságához alig negyven kilót számoltak. Bethany Wallace, az angol tinimodell pedig mindössze 19 évesen vesztette életét, miután egy betegség után úgy döntött, nem hízza vissza a leadott kilókat. 38 kilóra fogyott és hisztériás rohama volt, ha rá próbálták erőltetni az ennivalót. És teljességgel hihetetlen, hogy létezik olyan nő a földön, aki mindössze 27 kilogrammot nyom. Valeria Levytyina-t az édesanyja egész életében arra kényszerítette, hogy fogyókúrázzon, mert nem akarta, hogy olyan kövér legyen felnőtt korára, mint a családtagok. A 39 éves nőnek fogalma sincs arról, milyen izű a kenyér, a szervezete nem képes feldolgozni a szénhidrátot és kizárólag pár gramm húst és nagyon kevés zöldséget fogad be a gyomra. Az is csodával határos, hogy még életben van. Az anyukájának pedig, ezennel küldeném meleg baráti üdvözletem.

 

   

Ana Carolina Reston                                                           Bethany Wallace

 

   

Valeria Levytyina

 

 

Borzalmas érzés, amikor egy közeli valaki arra presszionál, hogy nem vagy elég jó, nem vagy elég vékony, vagy nem vagy elég csinos. Az önsanyargatók nagy része egy ilyesféle okból szánja rá magát arra, hogy onnantól fogva levegővel táplálkozzon. Pedig a levegő nem szaftos és egyáltalán nincs jó kis pörkölt íze. Száz szónak is egy a vége, levegőt enni nem jó, szóval senki ne próbálkozzon azzal, hogy elkészíti konfitálva, mert úgy is semmilyen lesz. Másfelől pedig, ha egyoldalúan táplálkozunk, azaz csak és kizárólag punnyadt, zöld levélkéket eszünk, akkor egy idő után leolvad rólunk minden hús és nem marad más a zörgő vázunkon kívül, az pedig higgyétek el nekem, hogy kicsit sem szexi.

A divatvilág szerencsére tett lépéseket az egészséges testkép kialakulása felé. A Vogue nem alkalmaz többé kritikus alkatú és 16 évnél fiatalabb modelleket, a Victoria's Secret angyalaira pedig valóságos csoda ránézni. Bár – és ez nem vicc - van olyan száj a divatiparban, aki Doutzen Kroes-t és Karolina Kurkova-t kövérnek nevezte.

 

   

Szentesi Évi

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Téves testképek tébolydája »

Plasztiknyulak, angyalok »

Mérlegen a sztárvalóság »

Áll a bál a pluszos modellek miatt »

Ellepték a csontvázak a kifutókat! »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés