Rómeó és Júlia egy farkasfalkában

Egy új háromdimenziós mesefilm, egy régi szerelmi történet. A legújabb animációs mozi, az Alfa és Omega a jól ismert sztorin alapszik: két ellenséges család, jelen esetben falka két ártatlan gyermekének, jelen esetben farkaskölykének izgalmas, szellemes és akadályoktól cseppet sem mentes, romantikus története.

Bár készült már az utóbbi időben szebb és aprólékosabb kivitelezésű háromdimenziós mese, a film karakterei kétségtelenül jól megformáltak és szórakoztatóak. Különösen két főszereplője, a lara croftosan szökellő farkaslány, Kate és a néha kicsit idétlen kamaszra emlékeztető, vagány farkasfiú, Hamprey.

Két ellenséges és egymással feszült helyzetben álló csapatuk az Alfa és az Omega falka, melyek vezetői a kedélyek csillapítása, illetve a lét- és étszükségletet biztosító vadászmezők igazságos megosztása érdekében kitalálják, hogy összeadják gyermekeiket, így egyesítve táboraikat.

De a gyerekeknek is van ehhez néhány szavuk! Kate, az Alfa törzs trónörököse igaz, hogy egy Omegával, de a főnök leszármazottja helyett egy ,,alattvalóval” szűri össze a levet. A románc kezdetben nem szánt szándékkal alakul, hiszen Hamprey-val egy véletlen folytán kerülnek a távoli idahói Nemzeti Parkba.

A hazafelé vezető úton, szökés közben azonban igencsak összecsiszolódnak a fiatalok, és a közös kalandok közös, egymás iránti érdeklődéssé alakulnak. Golfozó gúnárral, donaldosan hápogó kacsával és élő ,,medvecsapdákkal” szegélyezett útjuk során minden a romantikus körülményekre játszik.

Eközben otthon, a csapatok kiélezett helyzetével a háttérben a farkaslány húga és a Kate jövendőbelijéül szánt, bodybuilder farkasvőlegénye szép lassan összebarátkoznak, majd túl a barátságon lassan felébrednek az érzelmeik is.

Ha nem lenne ennyi elég az izgalmakból, eláruljuk, hogy még egy, az Oroszlánkirályból ismerős, veszélyes jelenet is része a mesének, melyben először a falkavezérek, majd Kate esik a száguldó csorda csapdájába.

A filmből kiderül az is, milyen romantikus tud lenni egy közös holdra vonyítás, amely hangulatossá teszi a szerelmespárok randevúját, megpecsételi a csapatok kibékülését, mindenkit összehoz.

Bár kicsit sok az ,,egymásra esős” poén, és a hagyományos Disney-rajzfilmeket, 3D ide vagy oda, nálam ez az animációs mese sem múlta felül, a természetesen happy enddel végződő, meglepően híres színészekkel (mint a nemrég elhunyt Dennis Hopper) szinkronizált mozi azért egy könnyed vasárnap délutáni kikapcsolódásnak megteszi.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés