Shrek 3D: Itt a vége, fuss el véle!

Kedvenc zöld ogrénk utoljára tért vissza idén nyáron a mozikba. A készítők úgy gondolták, a befejezést még ütősebbé teheti az, ha a most nagyon divatos háromdimenziós technikával készítik el a végső filmet. Nos, nézzük meg, milyen lett a végeredmény!

Mivel az előző részekben már mindent megtudhattunk a mocsárban élő szörnyünkről és barátairól, ezért a készítőknek nem volt könnyű dolguk a befejező film megalkotásában. A történet felfrissítése érdekében új fordulatot kellett beletenni, de így sem kell nélkülöznünk a már megszeretett karaktereket, és természetesen újakat is megismerhetünk.

A történet ott indul, ahol az előző rész véget ért, vagyis Shrek, miután megmentette a hercegkisasszonyt és a királyságot, otthonülő, „három ogrés” családapává vált. Az életében már nincs semmi izgalom, nem félnek legendás ordításától a falusiak, maximum autogramot kérnek tőle a vasvillájukra. Shrek a régi szép időket siratja, amikor még „igazi ogre” lehetett, és mindenki rettegett tőle.

A sztori itt válik igazán izgalmassá, hiszen ekkor köt szerződést hősünk a fondorlatos Rumpelstiltskinnel. A megállapodás értelmében Shrek átad egy napot az eddigi életéből a gonosznak, és így az eltorzított Túl az Óperencián közepén találja magát, ahol a boszorkányok uralkodnak, mindenki a főgonoszt kénytelen szolgálni, és Fiona és Shrek még csak nem is ismerik egymást.

A nagy kalandból természetesen nem maradhatnak ki Shrek régi barátai sem, Szamár és Csizmás Kandúr most is sok humorral gazdagítják a filmet. A nagy kérdés pedig az, vajon sikerül-e megmentenie Shreknek a birodalmat, barátait és egyetlen igaz szerelmét, aki mellesleg most harcos amazonként küzd egy sereg ogre élén az elnyomás ellen, egy nap leforgása alatt?

Úgy gondolom, ez a film méltó lezárása ennek a nagyon bájos történetnek, amit a tökéletesen kidolgozott grafikai világ, a szeretnivaló és jól ismert karakterek és a 3D-s élmény tesz igazán teljessé. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódás egy forró nyári délutánon a mozikban. Nézzétek meg, érdemes!

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés