Síelj Dolce & Gabbanával!

A Milánói Divathéten csodálhatta meg a nagyközönség a Dolce & Gabbana által megálmodott őszi/téli férfikollekciót. Míg a Dsquared kanadai tervezőpárosát a jégkorong iránti szenvedély ihlette meg a férfi vonal elkészítésében, addig a szicíliai tervezőpáros a sífelszerelések és a hegyi túrák iránti szerelmét öntötte a bemutatott ruhadarabokba.

Ki kell emelnünk, hogy esetükben hordható és kényelmes ruhadarabokról beszélünk, bár a kifutón felvonultatott összeállítások a való életben eddig súlyos divatbakinak számítottak volna. De külön-külön majdnem mindegyik darab megállja a helyét a való életben, és helyesen kombinálva a vörös szőnyegen is.

Az összeállításokban öt elem visszatérését figyelhetjük meg, melyek – egy kivételével – mind szervesen illeszkednek a sítúrák eszköztárához. A legszembetűnőbb kiegészítő, mely majdnem minden szettben változatlan formában visszatér, a síszemüveg.

Ha már síelés, akkor a legpraktikusabb, legmelegebb ruhadarab egyértelműen a sí-overall. A tervezőpáros azonban nem állt meg a férfi síruháról vallott hagyományos elképzeléseknél, hanem  merészen továbbgondolta azokat, így született meg a férfi-overall a’ la D&G.

A kollekció harmadik jellemző kiegészítője a már az idei tél trendjének is számító darab, az usánka. Usánkák tekintetében tehát az új kollekció semmi újdonsággal nem szolgál, csupán biztosít minket arról, hogy az extra meleg fejvédő jövőre is divatos lesz.

A kilencvenes évek legkedveltebb gyermekruha mintázata is visszatért a kifutókra. Már az elmúlt években is egyre felkapottabbá vált Mickey Mouse legendás alakja, de férfiak számára tervezett kollekció darabjain ilyen mennyiségben eddig még nem láthattuk.

Marad a sportosat elegánssal trend is, bár a tervezők által megálmodott szetteket ebben a formában valószínűleg csak a legelvetemültebb divatkövető férfiakon fogjuk viszontlátni.

Összességében Dolce és Gabbana hozta a formáját, különleges újításokkal spékelve meg a kommersz darabokat úgy, hogy azok az utcán vagy akár egy alpesi sítúrán is viselhetőek maradjanak.

 

Címkék: , , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés