Sminkbakik - Hogyan kerüld el a cikisen fénylő bőrt?

Nap mint nap nyilvánosságra kerül néhány fotó sztárokról, akik elfelejtettek tükörbe nézni, mielőtt kiléptek az ajtón. Egyszer úgy néznek ki, mint akik az egész púderes dobozt magára borították, máskor meg úgy fénylik az arcuk, hogy még a napsugár is elcsúszik rajta. Segítünk, hogy veled ilyesmi ne történjen meg!

Gwyneth Paltrow legutóbbi nyilvános szereplésekor akaratlanul, de megmutatta nekünk az egyik legnagyobb sminkes hibát, amit valaha is elkövethetünk: ha nem akarjuk, hogy bőrünk olyan vakítóan fényes legyen, amin még a nap is elcsúszik, figyeljünk jobban az alapozásra!

Hála istennek az időjárás egyre melegebb, ám ilyenkor, ahogy a hőmérséklet emelkedik, úgy kell egyre jobban figyelnünk, hogy biztosan a megfelelő termékeket válasszuk a sminkeléshez. A legnagyobb ellenségünk az izzadás és erős fény lesz. A kozmetikus segít, hogy hogyan kerülhetjük el a képen látható fényesen csillogó arc katasztrófáját.

A szakember szerint ilyenkor célszerű a folyékony alapozók és krémek helyett a púdert választani. A legjobb benne, hogy minden bőrtípusnak megfelel, alkalmazható érzékeny, normál, zsíros vagy akár pattanásos arcon is. Emellett többet kínál, mint a krém állagú termékek, hiszen ha esetleg foltos vagy túlságosan is olajos a bőrünk, a púder segítségével nagyszerűen mattosítható.

Az alapozó porok rendkívül sokoldalúak, ráadásul sokkal könnyebb és egyszerűbb a használatuk, mint a folyékony társaiké. Mindössze egy kevés rutinra kell szert tenni, és bárhol bármikor helyrehozhatjuk a sminkünk vele, ha úgy alakul, anélkül, hogy teljesen összekennénk magunkat.

Kényelmes, egyszerűen és könnyen alkalmazható, hiszen csak egy applikátor és egy tükör szükséges hozzá, ráadásul legtöbbször olcsóbb is, mint a folyékony vagy krém állagú alapozók. Van még kérdésed a témával kapcsolatban?

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés