Sonia Rykiel 40. évfordulója

A 78 éves tervezőnő a divatban eltöltött 40. évfordulójáról emlékezett meg a divatvilág.

Sonia Rykiel 40. évfordulója.

A 78 éves tervezőnő a divatban eltöltött 40. évfordulójáról emlékezett meg a divatvilág. A párizsi divathéten Sonia bemutatta új 2009-es tavaszi-nyári kollekcióját. Már a bemutató is ünnepi hangulatban zajlott, a modellek táncoltak, a közönség virágokat dobált. A kifutóra Sonia lányával, Natalie-vel együtt lépett ki. Ő az, aki jelenleg a céget vezeti, s ő szervezte anyukájának a különleges meglepetést is. Erre az alkalomra a világ legnagyobb tervezői egy-egy Sonia-ra jellemző ruhát kreáltak és vonultatták fel a bemutató végén.


Armani hosszú, fekete ruhát küldött, rajta a jellegzetes piros körmök, rózsa és cigaretta. Martin Margiela például Sonia Rykiel jellegzetes haját tette főszereplővé, Castelbajac ezt egészítette még ki a tervezőnő fekete fehér portréjával.

Jean Paul Gaultier egy félig kész ruhát képzelt el, amelyet két hatalmas kötőtűvel tett még viccesebbé, a Sonia-ra oly jellemző kötött anyagokra utalva. Cavalli, Ralph Lauren, Michael Kors, Missoni, Givenchy, Lanvin a fekete-fehér csíkost és a svájci sapkát emelték ki. Nina Ricci, Lacroix és Valentino a franciás fodrokra, Donna Karan pedig szintén a kötöttre helyezte a hangsúlyt. Stella McCartney, Yamamoto és Demeulemeester Sonia laza, bő vonalú holmijaira emlékezett, Chanel pedig a tervezőnő bohém oldalát mutatta meg.

Valentino Castelbajac Roberto Cavalli
Chanel Jean Paul Gaultier Christian Lacroix
Michael Kors
Demeulemeester Valentino
Martin Margiela
Ralph Lauren
Nina Ricci

Kapcsolódó cikkek:

A világ legdrágább cipői »
Sonia Rykiel »

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés