Személyi féltengeralattjáró

A hónap járgánya egyértelműen az Ego Compact Semi Submarine, ami voltaképpen a vízibicikli 21. századi alternatívájának tűnik. Ezzel kényelmesen elbújhatsz a világ elől és még tenger sem feltétlenül kell hozzá.

A dél-koreai Raonhaje cég által gyártott ECSS semi submarine, azaz fél-tengeralattjáró: maga az egész jármű nem merül a víz alá (vagy ha igen, akkor ott igen nagy baj van), viszont az utasfülke a vízfelszín alatt található. A “fedélzeten” van lehetőség napozni, lábat lógatni, vízbe ugrálni, míg a kabinba ereszkedve a víz alatti világot tanulmányozhatjuk. Ehhez mondjuk adott esetben jó erős reflektorok is kellenének, de azt már viszonylag olcsón meg lehet oldani okosba’ is.

 

Az egész hajó 3500 kilogrammos, az utasok össztömege a 300 kilót nem haladhatja meg, de már fejlesztés alatt áll a négyszemélyes változat is. A végsebesség 10 km/h körüli, szóval különösebben száguldozni nem lehet vele. Az akkumulátorok 6-10 óra alatt töltődnek fel, max sebességen 4 órát bírnak, megfontoltabb tempó mellett viszont ennek a dupláját is.

Bár a kis méretek miatt nemcsak a nyílt óceánon, hanem akár egy kisebb holtágon vagy tóban is mehetünk vele egy kört, az ECSS leginkább tengeri felhasználásra készült. A gyártó főleg óceánok közelében épült szállodáknak, luxushoteleknek adná portékáját, akár egész flottákban, különböző színekben. Mellettük tehetősebb magánszemélyekre, jachttulajdonosokra is számítanak, az árról viszont még nem tudni részleteket.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés