Szenvedélyem, a színezés

Hadd mutassak be Nektek egy sajátos látásmódú művészt, aki újító szellemiségével és kreatív szemléletével felüdülést hoz a képek világába. Ryan Musselman grafikus, dizájner és fotós egy személyben, szakterületeit pedig olyan jól tudja ötvözni alkotásain, hogy azok nemhogy a másik rovására mennének, hanem ehelyett kiegészítik, segítik egymást és Ryant abban, hogy jó úton haladjon a hírnév felé.

Ryan legújabb fotósorozatának modelljei a Crayola márka által gyártott hagyományos zsírkréták, amelyek neki köszönhetően azonban szakítanak a hagyományokkal és egészen új fényben jelennek meg előttünk. Gyermekkorunk egyik legjellemzőbb játékai valószínűleg az óvoda óta nem jutottak ekkora szerephez…

Ryan felvételei után azt hiszem, mi is újragondolhatjuk a krétákról alkotott elképzeléseinket, hiszen eredeti funkciójuk helyett most merőben új színben jelennek meg előttünk. A kis rajzoló eszközök szokatlan helyeken tűnnek fel és olyan, még szokatlanabb helyzetekben, amelyekre valószínűleg Ryanen kívül még senki sem gondolt.

Míg az egyik fényképen gyertyaként állnak modellt néhány tejszínhabos, szülinapos muffin kellős közepén, addig a másikon egy, a nassolásnál még károsabb szenvedély kapcsán, cigi képében láthatjuk őket. A hatást fokozandó, a Marlboro Man zsebében, egy dobozban is marad néhány ,,szál” zsírkréta. Már csak egy kis színes füst kellett volna, és teljes lenne a kép.

A legszínpompásabb és talán legötletesebb szituációban a feldarabolt rajzeszközök mint a hét napjaira beosztott fogamzásgátló bogyók láthatók, majd a sorozat legvégén egy jó adag kutyagumi formájában ,,csodálhatjuk meg” az ebben az esetben szagos helyett szerencsére csupán színes kupacot.

Hogy az izgalmas és provokatív fotósorozat célja mi lehet, azt mindenkinek a saját fantáziájára bízzuk, mindenesetre ostobaság lenne azt állítani, hogy egy egyszerű Crayola-reklámról van szó. Annyi azonban biztos, hogy ha valaki visszanyúl a gyermekkori emlékekhez, abból gyakorta születnek ehhez hasonló kreatív alkotások. És valóban! Miért csak a gyerekek kiváltsága legyen a zsírkréta?

 

Forrás: www.trendhunter.com

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés