Szeretettel Szardíniából

Valaki, aki sosem tanult formálisan divattervezést és a Kenzo művészeti igazgatója lett, az valamit tudhat. Antonio Marras tehetségét még 1988-ban egy római vállalkozó fedezte fel, akinek segítségével elindulhatott a pályán. Ebben az évben meg is nyerte a Contemporary Linen Prize-t egy esküvői ruhájával. Ezután számos vállalatnál dolgozhatott szabadúszó tervezőként.

Antonio Marras Szardíniában született 1961-ben. A csodás szigetről eredő gyökerei erősen hatnak minden egyes kollekciójára. Az aprólékos kidolgozás, a kézműves technikák, az anyagok destrukciója, azaz tönkretétele, valamint a tudatos esetlegesség áthatja művészetét. Ruháit sokszor a hulladékként megmaradt anyagokból készíti, amivel gyerekkorában sokszor találkozhatott textilboltos édesapja által.

 

   

 

   

 

Első kollekcióját 1999-ben mutatta be, majd saját márkája mellett 2003 és 2011 között a Kenzo művészeti vezetőjeként dolgozott. Mediterrán temperamentuma és érzékisége minden munkájában jelen van. Kreációiról ezt vallja: „Minden egyes darab a szívem egy darabja”.

 

   

 

   

 

   

 

Aktuális tavaszi kollekcióját a japán kimonók hatása, a különböző printek mixelése és a virágminták uralják. A Marras által kedvelt patchwork technika most is megjelenik. Selyem, brokát, csipke és tollak keverednek a ruhákon. A nőies darabok lágy, üde színekben pompáznak, mint a bézs, halványsárga, fehér, pink vagy türkiz. Egy és kétrészes ruhák, blézerek, kiskabátok, nadrágok és ingek is megjelennek a kollekcióban, minden, ami egy tavaszi ruhatárba szükséges.

 

   

 

   

 

   

 

Az öltözeteket elnézve azt hiszem mindannyiunkat elfog a vágy a távolinak tűnő tavasz iránt.

Macovei Kitti

 

Kapcsolódó cikkek:

A magabiztos nő tavasza »

Színek, minták, Olaszország »

A Zara a hétköznapok Pradája  »

Fekete, fehér, IGEN!  »

Erdem - A „brit-Chanel”-től kitavaszodott Anglia »

 

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés