Szexi, trendi, aszimmetrikus

Az idei tavaszi-nyári szezon szoknya és ruha trendjében a formabontásé a főszerep. Egészen pontosan: az aszimmetrikus aljaké. Nőies, izgalmas, rafinált darabok, szó se róla, ám ugyanakkor rizikósak is – kivéve, ha tudjuk, hogyan válasszuk ki a megfelelőt, és viseljük azt stílusosan.

 

 

Vásárlás:

 

-          A büdzsé. Már azelőtt érdemes eldönteni, mennyit szánunk a szoknyára, ruhára mielőtt nekivágunk a butik túrának. Mint minden egyéb termék esetében, az aszimmetrikus aljak piacán is találhatók vastagabb pénztárcához árazott designer darabok, illetve karcsúbbhoz illő árcédulával ellátottak. Nem árt figyelembe venni, hogy olcsó húsnak gyakran híg a leve…

-          Az anyagi források számbavételénél nehezebb a dolgunk, mikor már beléptünk az üzletbe, és a bőséges kínálatból ki szeretnénk választani a legelőnyösebbet. Szánjunk elegendő időt a próbára, arra, hogy alaposan, minden szemszögből megszemléljük magunkat a tetsző darabban. A hosszú, formás lábakat a mini fazonok még elbűvölőbbekké teszik, ám ha rövidebb „futóművekkel” rendelkezünk, akkor érdemesebb a hosszabbak felé kacsintgatni, mivel azok nyújtják az alsótestet. A vékonyabb hölgyeknek a fodros, rétegesebb aljak előnyösebbek, mivel teltebbnek mutatják az alakot, a dúsabb idomokkal rendelkezők számára ezek a szoknyák viszont bármennyire is vonzónak találják azokat, inkább kerülendők. Nekik a középhosszú darabokat kellető vállfák táján érdemes szétnézniük.

 

-          Fontos szempont az is, milyen alkalmakra szánjuk a szoknyát, ruhát. Hétköznapra praktikusabb kevésbé gyűrődős, automata mosógépben is tisztítható darabot beszerezni. Ha különleges alkalmakkor szeretnénk viselni, akkor kényesebb anyagút is nyugodtan választhatunk.

-          Mint minden más ruhadarab esetében, az aszimmetrikus aljaknál is ildomos ügyelni a színekre. Győződjünk meg róla, hogy a színe valóban jól áll, és nem öregít, nem mutat bennünket a kelleténél teltebbnek, illetve passzol a ruhatárunk egyéb darabjaihoz.

-          Végül, de nem utolsó sorban: a méret a lényeg. Ez egy nagyon feltűnő ruhadarab, így távolról sem mindegy, hogy pont megfelelő méretű-e, vagy éppen túlságosan feszül, esetleg lötyög ott, ahol nem kellene.

Hogyan viseljük?

-          Bármelyik évszakban, bármilyen alkalomra illő viselet. Ha az idő hűvösebb, nagyszerűen fest egyszínű kardigánnal (főleg, ha a szoknya tarka), és testszínű harisnyával párosítva, melyhez magassarkú csizmát húzunk. Az is nagyon trendi, ha a kardigán alá hosszabb felsőt veszünk, mely kilóg egy kicsit alóla. Kiegészítők terén arra ügyeljünk, hogy azok ne vonják el a figyelmet a szoknyáról.

 


-          A nyári melegben pólóval és ujjatlan felsővel is bátran hordható, szandállal valamint egy visszafogottabb táskával és ékszerekkel kiegészítve.

-          Harisnyák terén azt szokták ajánlani, hogy a világosabb színű, vékonyabb anyagú aszimmetrikus aljakhoz minimum 40 denest vegyünk, a sötétebb árnyalatú, vastagabb anyagúakhoz pedig vékonyabbat húzzunk.

-          Ami pedig a cipőket illeti. A magas sarkak előnyben. Lehetőleg dísztelen, szolid legyen a topán, fekete, nude árnyalatú vagy a szoknyáéval megegyező színű. A csizma is jól mutat vele, különösen a country stílusú, masszívabb darabok. Ebben az esetben még nagyobb körültekintéssel válasszuk meg a kiegészítőket, nehogy túlságosan nehézkes hatást érjünk el a megjelenésünkkel.

 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés