Szexi szemüveges szemek

A szemüveges nők a közhiedelem szerint okosabbnak tűnnek jól látó társaiknál, amit még fokozhatnak a megfelelő sminktechnikák elsajátításával, aminek köszönhetően magabiztos, szexi nők benyomását kelthetik. Alig néhány dologra kell ügyelni, és a smink tökéletesen hozzáigazítható a szemüvegkerethez. Ügyesen használt szépítőeszközök segítségével még intenzívebb lesz a csábító pillantás, mint szemüveg nélkül!


Korrektor használata

A szem alá és a szemhéjra mindenképpen, hiszen a keret árnyékot vet az arcra. Ez a bőrszínnél egy árnyalattal világosabb korrektorral ellensúlyozható. Némi púder használata is ajánlott, hogy egész nap fent maradjon.

Rúzs használata

Többféle rúzs használható egy kerethez, viszont figyelembe kell venni a keret színéhez illő rúzsok sötét árnyalatait, ugyanis a jelenlegi sminkbakik listáján szerepel a szem és az ajkak egy időben történő hangsúlyozása. Ha mindenképp sötét árnyalatnál maradunk, a keret mögé rejtett szemre natúr sminket alkalmazzunk.

 


Világos szín rövidlátóknak

A lencse optikailag kicsinyíti a szemet, ami a világos szemkörnyéki sminkkel egy kicsit megnagyobbítható. Emellett létezik más megoldás is: fehér kontúrceruzával az alsó szempillák belső peremét kell kihúzni, a szempillát pedig felül hangsúlyosan, alul pedig épphogy csak kell színezni, feketére vagy barnára. Ideális színek rövidlátóknak: bézs, halvány rózsaszín, fehér, világosszürke, világoslila.

Erős szín távollátóknak

Mivel ilyenkor a lencse nagyobbítja a szemedet, akiket zavar a tükörből visszatekintő bociszem látványa (amit viszont sok férfi aranyosan szexinek tart), lekicsinyítheti kicsit erős, hangsúlyos színekkel. A lencse úgy működik, mint egy nagyító, tehát a smink minden egyenetlensége jóval nagyobbnak látszik, mint egyébként. Éppen ezért krémesebb állagú szemfestéket ajánlott használni, mert ezeket könnyebben és pontosabban lehet eldolgozni. Ideális sminkszínek távollátóknak: a barna sötétebb árnyalatai, sötétszürke, sötétzöld.

Keret nélküli szemüveg esetében

Ennél a típusnál teljesen láthatóvá válik a szem, ezért mindenképp ajánlott az erős, illetve világos színtechnikák alkalmazása. Bátran alkalmazhatsz különböző színű (természetesen a szemszínedhez illő) szemhéjtust. Távollátók különösen figyeljenek az apró hibákra!

 Színes, extravagáns keret esetében

A szemüveg  feltűnősége túldominálja a szemet – ilyenkor elég, ha a „kevesebb több„ technika által használt szemfestékek kerülnek előtérbe. A szempillákat csak finoman emeljük ki. Rúzsválasztáskor a halvány árnyalat, illetve az átlátszó ajakfény a legideálisabb.

 

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés