Szőrszál mentén

Nyáron alig fürdőruhában, de legalábbis sokkal lengébben jövünk-megyünk a nagy hőségben, mint az év többi időszakában. Ilyenkor bizony olyan testrészek is szem elé kerülnek, amik máskor megbújnak a nagykabátok és pulóverek vagy a hosszú nadrágok alatt, és néhány szőrszálacska még megfér rajtuk. De ezek a kánikulában kellemetlen szituációba keverhetik "viselőjüket". Nézzük, hogyan szabadulhatunk meg tőlük!

A legegyszerűbb és talán legolcsóbb eljárás továbbra is a borotválás. Ma már a kozmetikai üzletek polcain különböző borotvák közül válogathatunk az egyszer használatos, eldobható daraboktól egészen a drágább, cserélhető pengéjű női borotvákig, amik még a női test vonalát is követik. Ezekhez a borotvákhoz különböző habok dukálnak. Mert a sima szappanos-vizes borotválás amellett, hogy kiszárítja az  láb érzékeny bőrét, még csúnya, piros pöttyöket is eredményezhet.

De aki ezt a megoldást választja bármely testrészére, a hónaljától a bikinivonaláig, számítson arra, hogy két-három naponta a műveletet ismételnie kell, mert a szőrszálacskák hamar visszanőnek.
A másik kedvelt szőrtelenítési mód a különböző krémek, esetleg habok használata, amik már egy-másfél hetes simaságot biztosítanak használóiknak. Egyenletes felvitel után várni kell egy negyedórát általában, és a szőrszálak vastagságától függően már sima lábakkal, hónaljjal vagy fazonnal büszkélkedhetünk.

Használat előtt 24 órával mindenféleképp érdemes egy tesztet végezni a karunkon vagy a lábunkon, mert ha allergiás reakció lép fel, akkor inkább kisebb területen tegyen kárt, ami még könnyen orvosolható, mintsem hogy hetekig takargatni kelljen magunkat.

A hosszantartó, babafinomságú bőrt a legtöbben gyantával érik el. A gyanta nagy előnye amellett, hogy majd négy hétig biztosítja a simaságot, az is, hogy gyakori használatával a szőrszálak egyre inkább elvékonyodnak, sőt egyes szőrtüszők olyannyira elpusztulnak, hogy több szálat nem is termelnek. Ezen a téren is többféle eljárás létezik. Viszonylag könnyen kezelhetőek és gyorsak a hideggyanta csíkok, amelyek némi dörzsölés után már használhatóak is lábszárakon vagy egyéb intim részeken. De a patronos meleggyantát is sokan kedvelik (vagy elviselik a szépségért szenvedni kell felkiáltással).

Bármely eljárást is válasszuk a fentiek közül, utána feltétlenül kenjük be testápolóval vagy speciális krémmel a kezelt felületet, mert az irritációt orvosolni kell.

Akik pedig véglegesen meg akarnak szabadulni a csúf, sötét kis szőrszálaktól, azoknak találták ki a lézeres szőrtelenítést, amely során különböző lézersugarakkal elpusztítják a szőrtüszőket. A kezelés több alkalommal történik, és az esetek nagyrészében többé nem kell a borotvával és egyéb házi praktikákkal bíbelődni ahhoz, hogy csupaszok legyünk tetől-talpig.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés