Távozz tőlem narancsbőr!

A divatos öltözet egy dolog. A bőrápolás és testünk karbantartása azonban legalább olyan fontos. A trendkövető holmi is ápolt külsőn mutat igazán jól. Nyáron igyekszünk összeszedni magunkat, kevesebb csokit enni és amúgy is csökkenteni a nassolást, mondván, a strandon és a lenge ruhákban valahogy ki kell nézni. Most jön az ősz, egyre több réteget pakolunk magunkra, és sajnos nemcsak pulóverben mérve.

Ne feledjük, ha ősszel és télen is teszünk a narancsbőr ellen, akkor nyáron könnyebb lesz a helyzet. Léteznek mindenféle csoda és kevésbé csoda kenceficék, melyek önmagukban sajnos kevésnek bizonyulnak. Tudtad például, hogy huzamosabb ideig magas sarkúban lenni kifejezetten fokozza a narancsbőrt? Na, ugye!

Íme egy-két egyszerű tipp, ami segíthet a megelőzésben, csökkentésben és eltüntetésben!

Rengeteg vizet kell inni. Ha kívánod, ha nem, a bőrödnek szüksége van a folyadékra! Arról nem is beszélve, hogy teltségérzetet ad, és kevesebbet eszel! Csökkenteni kell a só használatát, és az alkohollal is vigyázni kell, ugyanis mindkettő a bőröd ellensége!

Iktass be bármiféle aktív, testformáló-tevékenységet a hetedbe. Mindegy, kocogni mész vagy úszni, vagy beteszel egy dvd-t, és mindössze napi 20 percet tornázol, az eredmény nem marad el! Nem az számít, hogy órákig edz, hanem a rendszeresség és mozgás. Tudod melyik sportok a leghatásosabbak? Az úszás, biciklizés, futás, mégpedig azért, mert pont azokat a testrészeket veszik igénybe, ahol a leggyakoribb a cellulitisz.

Nagy tévedés azt hinni, hogy egy szimpla diéta csökkenti a narancsbőrt! Az viszont javíthatja a helyzetet, ha méregtelenítő zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztasz, mint a répa, a karfiol vagy a spárga.

A masszázs nagyon jó a cellulitisz ellen, nem véletlen szerelik fel az anti-narancsbőr kérmeket görgős fejjel. Ha ilyen szer vásárlása mellett döntesz, mindenképp fordíts időt és energiát arra, hogy krémet vagy gélt jó erősen, hosszúideig masszírozd a testedbe. Ez a masszázs anticellulitisz készítmény nélkül, olajjal vagy testápolóval is hatásos.

Vedd figyelembe, hogy a krém önmagában kevés! Sajnos egyik sem tud csodát tenni, ha nem társul hozzá mozgás vagy megfelelő étrend!

Harcra fel!

Kapcsolódó cikkek:

Csokoládé a bőrödre »
K.O. a narancsbőr ellen »
KO a narancsbőr ellen! Második rész »
K.O. a narancsbőr ellen! – Harmadik rész »


HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés