Tedd-ne tedd! Hajdíszek télre

Télen valahogy mindig úgy érzem, hogy kevesebb lehetőség van a kiegészítők használatára. Ugyan, ki látná a gondosan összeválogatott ékszer kollekciót a vastag bunda alatt. Egy valamivel azonban nagyszerűen variálhatunk: újra divatba jöttek a hajunkat ékesítő díszek.

Rövid vagy hosszú, egyenes vagy hullámos: teljesen mindegy. Egészen biztos, hogy  találunk olyan kiegészítőt, ami nagyszerűen illik a személyiségünkhöz és a hajunkhoz is. Már a középkorban felfedezték, a nőket nemcsak az ékszerek díszíthetik, hanem néhány gondosan megválogatott  kiegészítő szintén dob a frizurán. Később a reneszánszban és a barokkban ez kiteljesedett, néhányan eléggé átestek akkor a ló túloldalára... A barokk korban már póthajakat is használtak, a legstílusosabb - és leggazdagabb - hölgyek drágakövvekkel és tollakkal ékesítették hajkoronájukat.

   

Mivel az üzletek kínálata régen túlcsapott az "áttekinthető" határon, ezért néhány tippet próbálunk adni, mi az, ami idén igazán trendi. Kezdjük először a jól megérdemelt hajráfokkal és pántokkal!
Sosem gondoltam volna, hogy gyermekkorom "összenövesztjük a hajad, azért kell" hajráfja újra középpontba kerül! Ez a reborn néha a retro-t idézi, de egyre nagyobb teret hódítanak a tollakkal, kövekkel kombinált darabok. (Leutánozva a barokk kor divatját. ) Bátran viseljük ezeket a kiegészítőket, de azzal azért vigyázzunk, hova vesszük fel és mivel kombináljuk! Színház, stílusosabb buli: ok; suli, hétköznapra: nem ok. Ha már ide "ellőjjük" ezt a kiegészítőt, mit veszünk fel a jelesebb alkalmakra? Szinte mindehol tudsz venni ilyen hajdíszeket, mi a H&M kínálatában találtuk meg a legstílusosabb darabokat.

   

Természetesen nem feledkezhetünk meg a masnis kiegészítőkről sem. Néhány éve a Hello Kitty világuralomra törésének időpontjában kerültek előtérbe ezek a darabok. Különösen vigyázzunk velük, egy-egy karakteresebb arcot gyerekessé tudnak tenni, angyalarcú lánykáknak azonban kötelező viselet! Óvakodjunk a túl erős színektől és mindenképpen rugaszkodjunk el a jól bevált feketétől! Válasszunk púder színeket és a mintás daraboknál pedig arra törekedjünk, hogy minél kisebb legyen a díszítés. A Stradivarius darabja erre tökéletes példa!

   

A hajpántokról sem feledkezhetünk meg összeállításunk végén. Mint egyik előző cikkünkből kiderült  2011 őszén újra divatba jönnek a Bizánci Birodalmat idéző darabok. A Zara-ban mintha csak a jövőbe láttak volna - vagy egyszerűen tudják az idei trendeket - megjelentek az egyszerű, arany díszítésű pántok, amikből csemegézzünk bátran! Egyet mindenképpen fogadjatok meg, ha hajatokat kívánjátok díszíteni: mindig olyan darabot válasszatok, amely nemcsak frizurátokhoz, de a személyiségetekhez is illik!

   

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés