Télen is hidratálj!

Fagy, hideg, csípős szél, levegőt szárító fűtés – egyik sem tesz jót a bőrnek. Eme, nem pusztán esztétikai , hanem egyben szervezetünk elsődleges védővonalát adó szervünknek télen is szüksége van a gondoskodásra – köztük a megfelelő hidratálásra.


 

Hogyan is hidratáldj?

  1. Egy nem elég: Természetesen semmi szükség rá, hogy 6-10 hidratáló díszelegjen a pipere polcodon, ám egy kevés. Ajánlatos, hogy legyen egy hidratáló hatású krémed a testedre, az arcodra és egy a szem környékére.
  2. A bőrnek megfelelőt válassz: A vastagabb bőrfelületeken, mint a hát, a karok, a lábak, általában az olajosabb krémek bizonyulnak jobb választásnak. A finomabb területeken, mint az arc, a dekoltázs a könnyebb, olajmentes hidratálók használata ajánlott.
  3. A szemkörnyékre kifejezetten erre a területre ajánlott krémet használj: A szemkörnyék bőre nagyon kényes, ápolására nem alkalmasak a testápolók, arckrémek, melyekben nem találhatók meg az erre a területre legalkalmasabb összetevők, mint amilyen például a K-vitamin is. Ezenfelül az általános hidratálók túl nehezek erre a területre, a smink elmaszatolódik tőlük, vagy akár cisztákat is okozhatnak.
  4. Neves bőrre kend: A bőr akkor szívja fel legjobban a hidratálót, mikor még nedves. Ez az arcra és a testre egyaránt érvényes.
  5. Kerüld az illatosított termékeket az arcon: Az illatanyagok gyakran allergének, azaz irritációt okozhatnak. A legjobb, ha kerülöd az illatosított termékeket az érzékeny területeken, mint amilyen az arc és a szemkörnyék.
  6. Használj specifikus testápolót: A drogériákban egyre több meghatározott problémát orvosló testápoló kapható: szőrbenövést, szőrtüsző gyulladást gátló vagy éppen antiallergén. Olyat válassz, ami a te problémádra nyújt megoldást.
  7. Télen is fontos a napvédelem: Egész évben ajánlott a védekezés a nap káros UV-sugarai ellen. A legkönnyebb módja? Ha a nappali krémed tartalmaz UV-szűrőt.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés