Tervezőbőrbe bújt modell

A modell: Iris Strubegger. A tervezők? Karl Lagerfeld, Sonia Rykiel, Donatella Versace, John Galliano, Carolina Herrera, Rei Kawakubo és Vivienne Westwood. A Harper’s Bazaar számára készített különleges fotósorozaton csupán egyetlen ember látható, ő viszont több személyiségben is. És nem is akármilyenekben! Iris korunk legnagyobb divatikonjai bőrébe bújt, és az alakítása olyan jól sikerült, hogy kétségtelenül divat-Oscart érdemelne!

Az első áldozat a Chanel és a Fendi ősatyja, Karl Lagerfeld volt, akinek nemcsak alakja, de jelképévé vált ősz copfjával, fekete öltöny-fehér ing-nyakkendő kombinációjával, bőrkesztyűjével és az elmaradhatatlan fekete napszemüvegével, amit talán még lefekvéskor sem hajlandó levenni, öltözködése is egyértelműen ikonikussá vált. Lagerfeld azonban a stílus mellett a tréfát is érti, hiszen az ötlet értelmi szerzője is ő maga volt.

   

A kicsit koros, de még mindig dögös vörös, Sonia Rykiel karakterét abszolút sikerült Irisnak megragadnia. A pirosmániás tervezőnő égnek álló, kócos frizurája mellett, színescsíkos ruhái az elsőszámú védjegyei. A másik neves kreátorhölgy, Donatella Versace valószínűleg már régen volt olyan jó formában, mint ahogy Iris segítségével megjelenítették. A Versace divatház szőke úrnőjének plasztikai túlkapásait ezúttal azonban csak egy szimpla szájcsücsörítéssel jelképezték.

   

A kissé feminin kalózkapitányra emlékeztető John Galliano figuráját, de még inkább jellegzetes viseletét szintén nem volt nehéz eltalálni. Hosszú, egyenes hajzuhatag, hozzá kis bajuszka, francia sapka, csizma és felsőként csupán egy mellény. Nem tartana sokáig az a barkóba, ahol ő a megfejtés. Ez csakis Galliano lehet! A jóval kevésbé bohókás, de mindig csodás Carolina Herrera még leután zott formában is ragyogóan fest. Iris makulátlan, királynői, elegáns megjelenése egy az egyben olyan, akárcsak az eredeti Carolinaé.

   

Rei Kawakubo, a Comme des Garçons avantgárd tervezőzsenije a kreátorok sorából csakúgy kilóg a sorozatból, mint fényképe. Iris mind pózban, mind kisugárzásban maximálisan megragadta a figurát, hiszen Kawakubo a való életben is olyan szerény, visszafogott és félénk, akárcsak lemásolt példányban. Aki viszont erős jó szándékkal sem nevezhető visszafogottnak vagy félénknek, az nem más, mint a napjaink legnagyobb kreátorainak listájáról kihagyhatatlan punk nagymama, Vivienne Westwood. A még mindig kicsattanó formában lévő, hihetetlenül energikus Vivienne a legjobb példa arra, hogy a lázadás és a punk valóban örök.

   

A képek tanúsága szerint a modell Irisnak és a fotós Lagerfeldnek mind öltözetben, mind pózban, mind karakterben tökéletesen sikerült eltalálnia századunk legjelentősebb divatikonjainak személyiségét, és ezzel bebizonyították azt is, hogy ők mindannyian nem csak tervezésben, de stílusban is egyedülállóak, igazi, eredeti egyéniségek.

Forrás: www.harpersbazaar.com

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés