The Little Black Jacket - A Chanel a legnagyobb sztárokat kérte fel a kis fekete zakónak szentelt kiállításához

A Karl Lagerfeld és Carine Roitfeld The Little Black Jacket című könyve alapján készült fotókiállítás a Chanel méltán híres és időtálló fekete zakóját állítja középpontba. A fotókon színésznők, modellek és egyéb hírességek viselik a klasszikus darabot, tisztelegve a divatház ikonikus zakója előtt.

Az első Chanel zakót 1954-ben álmodta meg Coco Chanel, mely az évtizedek alatt az időtállóság és a kifinomult stílusérzék szimbólumává vált.

   

A The Little Black Jacket névre keresztelt fotókiállítást, melyet az elő legenda, Karl Lagerfeld és Carine Roitfeld azonos című könyve ihletett, világszerte a nagyobb divatfővárosokban lehet megtekinteni. Az első állomások Tokio, New York, Taipei és Hong Kong voltak, ősztől pedig London, Moszkva, Sydney és Párizs következik, végezetül pedig november 23-tól Berlin is helyet ad a tárlatnak.

 

   


Az évtizedek alatt méltán presztízs darabbá avanzsálódott Chanel zakót Karl Lagerfeld olyan nagy becsben tartja, hogy nem csupán a stylingra helyzett igen nagy hangsúlyt, hanem azon személyek kiválasztsására is, akik képviselik a kis feketét. A kiállításhoz olyan hírességeket kértek fel, akik megtestesítik az ikonikus ruhadarab által képviselt értékeket és beleillenek a chaneli világba. A fotózásokon részt vett többek között Sarah Jessica Parker, Yoko Ono, Inés de la Fressagne, Poppy Delevingne, Georgia May Jagger, Hiroshi Tamaki, Laetitia Casta, Uma Thurman és Kristen Dunst is.

   

 

   

A fotók egy-egy egyéniséget állítanak központba, megmutatva, hogy a kis fekete zakó a múlhatatlan stílusérzéket közvetíti anélkül, hogy bármely konkrét összeállítás, nem, kor vagy felfogás mellett tenné le a voksát.

   

 

   

A képek mindegyike a Lagerfeldtől megszokott fekete-fehér összeállításban készült, így méginkább kiemelve a zakót, az arcvonásokat és a kép mondanivalóját.

 

Szabó Lili

 

 

 

 

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés