Többgenerációs esküdt ellenségek

Nem tudom, miért nem látják be a filmkészítők, hogy több híres színészt beletuszkolni egy eredetiséget nélkülöző amerikai vígjátékba még mindig nem jelenti azt, hogy a produkció sikeres lesz. A most megjelenő „Már megint te?” című alkotás persze így is könnyű szórakozást jelent egy borongós őszi délutánon, de a nagy nevek ellenére sem tűnik ki a futószalagon gyártott amerikai komédiatömegből.

És hogy mi az, ami először eszébe jut valakinek az ilyen filmekről? Természetesen az esős poénok, sikítozás és valamely testrész önfeledt rázása. Ez a produkció sem nélkülözi a már jól „bevált” amerikai humort, mely, úgy tűnik, mostanság kimerül ennyiben. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem tud minket még mindig megnevettetni, csupán az ember tudja, mire számíthat, ha beül napjainkban egy családi vígjátékra.

A történet Marniról (Kristen Bell), a sikeres PR Managerről szól, akinek az életét a sulis évek alatt egy Megan Fox utánzat tette elviselhetetlenné. Bár a lány mára sikeres lett, legbelül még mindig nem tudta túltenni magát a régi megaláztatásokon, melyek újra felszínre bukkannak, mikor  kiderül, veterán gimis ellenségét veszi feleségül imádott bátyja.

Miután a mennyasszony-jelölt (Odette Justman) nem igazán tanúsít megbánást a történetek miatt, Marni hadat üzen. És ha már a több generációról és a véletlenek hatalmáról van szó, feltűnik az esküdt ellenség kőgazdag nagynénje is (Sigourney Weaver), aki mit ad isten főszereplőnk édesanyjának a jobb sorsa is érdemes (Jamie Lee Curtis) régi barátnője. A rivalizálás és a harc nálunk sem maradhat el, így megkezdődik a küzdelem a legszebb, legokosabb címért.

A kezdetek ígéretesnek tűntek, és bár a poénokon nem újítottak, ami a hasra esést illeti, a vígjátékok sorában meglelte helyét. Ami számomra csalódást jelentett, az az utána következő gyomorforgató és klisékkel teli jelenetek tömege, melyben ellőttek minden rózsaszín mondatot és végkifejletet. Így ha jól belegondolok, a „We are family” című nóta már nem is jelentett meglepetést a szinte elcsöppenő mozivásznon.

Ez tehát azt jelenti - és itt, gondolom, nem lövök le semmilyen poént -, hogy nem fogja senki lerágni mind a tíz körmét a történet vége miatt, inkább könnyes szemmel gondol szeretett családjára. Nyilván nem is várjuk a komoly mondanivalót egy ilyen filmtől, melyet ajánlok minden családi vígjátékot kedvelőnek, Jamie Lee Curtis, vagy Sigourney Weaver rajongónak és azoknak, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak ezeken a hideg napokon.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés