Tuti smink tippek nyárra

A nagy melegben nem nyerő, ha a sminkünk nagy foltokban olvad le arcunkról és óriási, fekete folt ékeskedik a szempilla spirál miatt szemünk alatt. Nyáron is tudnunk kell sminkelni, aminek a jelszava: tartósság és fényvédelem.

A legfontosabb, hogy nyáron inkább engedjük, hogy bőrünk élvezze a napsütést és a friss levegőt. Hagyjuk kicsit lélegezni, használjunk halványabb, diszkrétebb színeket.

Alapozó:

A jó alapozóra legtöbbször nehéz rátalálni, ugyanis egy rossz választással könnyen nevetségessé válhatunk. Lehetőség szerint nyáron minél kevesebbet használjunk belőle. A melegben az izzadás miatt még inkább csökken a bőr víztartalma, ezért hogy ne csak a szépségre, de az egészségre is adjunk, használjunk krémes állagú alapozót, mely némileg pótolja a folyadékhiányt.


Erre az esetre a Max Factor új alapozóját, a Second Skint ajánljuk, mivel fedése könnyebb, hidratál, nagyon tartós, és sokkal természetesebb, mint az átlag alapozó.  Hátránya, hogy az erősebb bőrhibákat nem fedi el, nyáron viszont így is tökéletes.

Pirosító:

Az arcpír mindenkinek jól áll, sminkünk elmaradhatatlan része, hiszen mindig az üdeség és frissesség hatását kelti. Választhatunk bronzos vagy babarózsás árnyalatot,  a lényeg, hogy színt adjunk sápadtabb arcbőrünknek.


Ajkak:

Nem csak bőrünk, ajkaink is nagy veszélynek vannak kitéve a káros napsugarak hatása miatt, ezért naponta többször érdemes ajakápolóval kenegetni, illetve a fényvédős szájfény is jó megoldás lehet. A vízben és vízparton inkább sűrűbb állagú szájfényt használjunk, mert nem kenődik el, és jól mutat, ahogy a napsugarakat visszaveri. A Mac és a Maybelline szájfényei széles választékot kínálnak ezekből az ajakfényekből.Szemek:

Nyáron a nagy melegben elég ha szempillaspirállal emeljük ki tekintetünket, és lehetőleg válasszunk vízállót, ugyanis ez a típus a víznek és a városi melegnek is ellenáll, valamint nem kenődik el. Ha mégis szemceruzára adnánk fejünket, abból is a vízállót célozzuk meg, és csak halványan húzzuk ki szemünket.


Lehetőleg nyáron mellőzzük az erős sminket, hiszen a vízparton és a rekkenő hőségben amúgy is felesleges, nem beszélve arról, hogy a természetes, napsütötte barna bőrnél nincs szebb.


 

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés