Twilight SPOILER! Bella már az esküvőre készül

Míg a rajongók már tövig rágják körmüket az Újhold premierjéig visszaszámlálás közben, a stáb már elkezdte forgatni saga harmadik részét, az Eclipse-et (Napfogyatkozás). Ez, a bennfentes divatőrülteket Tish Monaghan jelmeztervező nagy ötlete miatt érdekli, aki a legnevesebb designereket kérte fel Bella esküvői ruhájának megtervezésére.

Az Eclipse-ben Bella ruháját úgy írják le, mint az 1900-as évek elejéről származó, antik látomást, amely pontosan kiegészíti az Edwardtól kapott korabeli jegyűrűjét. A modernebb ruhát a koszorúslány, Alice Cullen viseli, de ő is számos fodorral, csípéssel és csavarással. „Úgy nézel ki, mintha épp most léptél volna ki egy Austen-moziból! Olyan gyönyörű vagy, olyan kecses, olyan elegáns!” – mondja Bella édesanyja az utolsó regényben.

Nem csoda, hogy többségében viktoriánus, edwardiánus, szecessziós alkotások születtek.

Max Azria a viktoriánus túldíszítettséget választotta. A szűzies csipke visszafogottságát még jobban kiemelik a hosszú ujjak és a magas nyak. Némileg egyszerűbb, de még mindig a viktoriánus vonalat követeti Erin Fetherston, a tüll és csipke alsószoknyával, a magas nyakkal, a puffos ujjakkal és csipke fűzővel. Brian Reyes inkább a könnyedebb edwardianizmus felé fordult. A csontszínű, fodros blúzt gyémánt berakások díszítik és az egyszerű szoknya teszi fiatalossá a 20. század eleji eleganciát.

A húszas évekből merített Monique Lhuillier és Badgley Mischka. Lhuillier kreációja a korabeli sellőformát álmodta újra selyemövvel, csipkeberakásokkal és hosszú fátyollal. Badgley Mischka inkább a charleston-korszak nagyon éles vonalait vette alapul és megalkotta Bella öntudatos esküvői ruháját, hosszú csipke ujjakkal és magasnyakú, csipke mellénnyel.

 


Christian Siriano tervezte meg az egyik legkirálylányosabb darabot a háromrétegű, habos szoknyával, a magas, fodros nyakvonallal és az ejtett vállakkal. Szintén a királynői mivoltra helyezte a hangsúlyt Lela Rose, aki a törtfehér, tojásszín ruha hátára összpontosított. Az elöl nagyon egyszerű, kézzel varrott darab a szoknya hátrésze felé egyre bonyolultabban redőzött és csipkevízesésként hullik alá.

 

Prabal Gurung és Zac Posen viszont nem hagyta magát befolyásolni a századeleji elvárásoktól, ők a modern divatot öltöztették némi retro köntösbe. Gurung a szexis Bellát varázsolja elénk a teljesen kivágott hátú, piros és egyedi megoldású nyakvonallal ellátott ruhájával. Posen pedig Bella bolondos énjét kívánja felfedezni ezzel a rózsaszín, nagyon habos szoknyával, amelyet a csipkefűző, a magasnyak és magasszárú csizma tesz retrová.


 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés