Új trend?Ducik és transzvesztiták a kifutókon!

Hallottatok már Lea T-ről? Még nem? Pedig a legújabb Givenchy kampány sztárja! És ismeritek Toccara Jonest? A modellek között ők igazi különlegességnek számítanak. Hogy miért? Megtudhatjátok a cikkből!

Kezdjük a sort Lea T-vel! A brazil születésű meseszép szupermodell egy fut(t)ballsztár, Toninho Cerezo gyermeke. Eddig semmi érdekes nincs a sztoriban, ám most jön a java! A szupermodell, aki egyre többször tűnik fel nemzetközi divatmagazinok - mint például a Love, a francia Vogue - címlapján, tulajdonképpen fiúnak született. Hogy ez miért is olyan furcsa? Hát azért, mert a nemzetközi címlapokon lányként pózol, ugyanis Lea T transzvesztita! Méghozzá az egyik legkeresettebb a divat világában!

 

Azon gondolkodtam, miért is foglalkoztatnak az olyan divatcégek, mint a Givenchy transzvesztita modelleket. Teszem hozzá, a képeken nem egy női ruhákba öltözött férfi benyomását kelti a híres modell, hanem igazi nőnek néz ki. Nem is dívaként szerepel a kampányokban, ahogy mondjuk a divat világában megfordult Ru Paul tette. Talán azért lett ilyen felkapott, mert az arca egy kicsit férfias, maszkulin, ami most olyan nagy divat a női modelleknél. Lea T legutóbb a Love Magazine borítóján tűnt fel. A divatlapban olyan szupermodellekkel pózol együtt, mint Kate Moss vagy Natalia Vodianova.

   

Természetesen szerepelt már transznemű modell divatmagazin címlapján, méghozzá először a hatvanas években. A gyönyörű Apryl Ashley a Vogue borítóján pózolt, majd később a kifutók sztárja lett. Teri Toye transznemű modell pedig a Louis Vuitton táskák atyjának, Stephen Sprouse-nak volt a múzsája.

   

De kutassunk tovább meglepő modellek után! Toccara Jones egy modellverseny által vált híressé. Az 'America's Next Topmodel' című műsorban ötször nyerte el a legjobb fotónak járó díjat és az összesített versenyben nyolcadik helyen végzett. Tette ezt úgy, hogy nem igazán gebe, sőt! Toccara ugyanis 'Plus Size' modell.

   

Hogy hogyan is lehetne lefordítani ezt a kifejezést? Talán a 'Plusszos méretű' a legtalálóbb. A nem konfekció mérettel szaladgáló modellek egyre nagyobb népszerűságnek örvendenek a tengerentúlon. Ez a trend kezd Európában is meghonosodni, mivel nem mindenki születik a 90-60-90-es álommérettel. Sok tervező már 5 évvel ezelőtt elkezdett foglalkozni a gondolattal, hogy vevőik nem tudnak azonosulni a kifutón végigsétáló csontsovány modellekkel, ezért elkezdtek teltebb hölgyeket foglalkoztatni kampányaikban. Jean-Paul Gaultier és John Galliano voltak az elsők, akik teltebb hölgyeket kértek fel 2006-os párizsi divatshow-jukhoz.

   

Rengeteg modellügynökség létezik már, mely a 'Plus size' modelleket foglalkoztatja, hiszen úgy tűnik, hogy a felvevőpiac egyre nagyobb. Míg régebben figyelemfelkeltésre szolgált egy-egy teltebb modell, manapság már teljesen elfogadott a jelenlétük a kifutókon, illetve a kampányokban.

   

Az biztos, hogy a divat jelenleg egyre több különleges modellt foglalkoztat, akiknek  szépsége magára vonzza a tekinteteket. Talán a divatban is elkezdődik egy szemléletváltás, amely a másságot nem takargatnivalónak tartja, hanem trendivé teszi.

Nektek mi a véleményetek a divatban végbemenő forradalomról?

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés