Újabb tervező a divat helyett a dizájn világában!

Úgy látszik, ma már semmi nem lehetetlen, ha egy neves tervezőről van szó. Miután napvilágot látott a Calvin Klein által tervezett luxusautó, Giorgio Armani hotelje és a Gucci divatház 90. évfordulójára megálmodott motorcsónak, senki nem lepődik meg azon, hogy a nevesebb kreátorok a ruhatervezés mellett másban is megmutatják tehetségüket. Nézzük meg, ki a következő a sorban, aki kikacsintott a divatvilágból!

Jean-Paul Gaultier rajongói most ujjonghatnak, ugyanis a francia dizájner már nemcsak a divatheteken mutatja be néhol hihetetlenül extravagáns kreációit, hanem akár a nappalinkban is. A divat fenegyerekeként számon tartott Gaultier ugyanis bútortervezésbe fogott.

A világhírt egy kultikus fűzővel megszerző divatszakember egy francia bolttal, a Roche Bobois-val kezdett közös munkába, hogy megalkossanak egy igazán szokatlan, ugyanakkor nagyon is tetszetős lakberendezési kollekciót.

Az együttműködés, úgy látszik, nagyon sikeres volt, hiszen az elkészített sorozat szinte minden bútordarabot tartalmaz, amire csak szükségünk lehet. Sőt még egy-egy lakberendezési tárgyat is találhatunk a nappalinkba vagy a hálószobánkba, mint például különleges párnákat, takarókat, falikárpitokat vagy lámpákat.

A különc tervező most sem hazudtolta meg magát, hiszen egészen szokatlan bútorokat készített a saját stílusának megfelelően. Ennek ellenére mégis sikerült neki összeegyeztetni a bútorok funkcióját a nem mindennapi formákkal. Ilyen például az a fotel, amely autókerekekre emlékeztető lábakat kapott. Egyébként nekem ez a darab tetszik a legjobban az egyedülálló kollekcióból.

   

Gaultier a színek és minták kiválasztására is nagy hangsúlyt fektetett, így nem is csoda, hogy a dizájnerre oly jellemző matrózminta is megjelenik az egyes bútordarabokon. Mindemellett pedig megállapíthatjuk, hogy egy igazán egyedi, szokatlan, de ugyanakkor nagyon is divatos kollekció született.


Most már csak arra lennék kíváncsi, ki lesz a következő kreátor, aki áthajózik a divat világából más vizekre.

Nektek hogy tetszenek a most bemutatott bútorok és kiegészítők? Szerintetek jó az, ha egy tervező nemcsak a divat világában alkot, hanem a dizájn világában is?

 

Képek forrása: http://www.roche-bobois.com/

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés