Újra divat a dandy!

A tengerentúlon októberben indult a rendkívül népszerű Gossip Girl című sorozat hatodik és egyben befejező évada. A hajtrendek kapcsán már említettük, hogy a sorozat meghatározó szerepe a divatban vitathatatlan, nincs ez másképpen a férfitrendek terén sem. Az egyik alapkarakter a sorozatban a mindig magabiztos, kemény külseje alatt érző szívet rejtegető Chuck Bass, egyedi öltözködésével rengeteg női karakter szívét hódította már meg. Mi most feltérképezzük ezt finom, vagányan elegáns, mindig makulátlan stílust.

   

Chuck Bass stílusa talán két szóval jellemezhető a legjobban: modern dandy. A dandy a 18-19. századi Nagy-Britanniában az az ember volt, aki különleges figyelmet szentelt a külsejének, rengeteget foglalkozott magával és természetesen nem dolgozott. A stílust a háború utáni angolszász kultúrákban a Teddy boys nevű szubkultúra elevenítette fel csokornyakkendőivel, finom anyagú ingjeivel és különleges szabású mellényeivel.

   

A Gossip Girl stylistja, Eric Daman sem titkolja, hogy sokat merített a dandykből, bár Mr. Bass öltözéke rendkívül modern, Daman a színekkel és a formákkal való játéktól sem riad vissza. Chuck öltözékének egyik alapdarabja a zakó, a nyakkendő és az ing. Mindennapi viseletre talán túlságosan is klasszikusnak és unalmasnak hangzik, de egy-egy minta vagy a color-blocking segítségével máris modern és divatos viseletté válik.

   

A kiegészítők is fontos szerepet kapnak a karakter megformálásakor, a mellzsebbe illesztett selyemkendő vagy a markáns szabású bőrcipők a különböző kesztyűkkel és sálakkal együtt mind azt szolgálják, hogy az egyébként hagyományos öltönyt feldobják. Chuck stílusa mindezek ellenére mindig elsősorban elegáns és ízléses, csak azután felforgató, és ez az, ami miatt mindenképpen irigylésre méltó.

   

A Gossip Girl kiváló bizonyítéka annak, hogy a férfiaknak igenis van lehetőségük változatosan és izgalmasan öltözködni, nem kell leragadniuk a farmer-póló-pulcsi kombinációnál, ez a tény pedig a lányok számára is igen bíztató lehet!

 

Mezey Alexa

 

 

 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés