Úristen! Összeöltöztünk!

Bizony kellemetlen tud lenni, ha gondosan összeállított szettünk szembejön velünk az utcán, vagy ami még rosszabb, valamilyen jeles eseményen. Sajnos a konfekciónak a könnyű elérhetőség és a méltányos ár mellett van egy ilyen árnyoldala is, sőt nem is kell feltétlenül tömegterméket viselnünk, hiszen még a celebek körében is megesik, hogy belefutnak egy-egy ilyen kínos divatbakiba.

Aztán persze hetekig nézegethetik egymás mellé másolt képeiket különböző fórumokon a rosszmájú sajtómunkásoknak köszönhetően. Van, aki elintézi egy legyintéssel és jót röhög rajta, másoknak viszont komoly parát jelent. Nemcsak az éles helyzet, hanem az összeöltözés puszta lehetősége is, és már előre szorongnak minden szett összeállításakor, nehogy másokat is ugyanolyan módon csókolja homlokon az a bizonyos divatmúzsa. Ők az egyforma ruha szindrómások, merthogy már ilyen tünetegyüttes is létezik.


Azt hihetnénk, hogy néhány elvetemült fashionisztát érint a dolog, de az a helyzet, hogy sokkal szélesebb körben szedi áldozatait, legalábbis erre engednek következtetni egy közvélemény-kutatás nemrégiben publikált eredményei. A megkérdezettek 80 százaléka vallotta be ugyanis, hogy kifejezetten tart attól, hogy ugyanolyan ruhában jelenik meg valamilyen eseményen, mint egy másik nő. A félelmek pedig nem teljesen alaptalanok, ugyanis a megkérdezettek egynegyedének már volt része ilyen incidensben. 18 százalékuk azt is bevallotta, hogy féltékenységet érzett, amikor megpillantotta a konkurenciát, és még olyan bűnös gondolat is megfordult a fejében, hogy valamilyen módon kárt tesz a másik öltözékében. Persze, nem mindenki ilyen vérmes, ugyanis az érintettek 40 százaléka egyszerűen csak jót nevet az egészen.


Persze, az sem mindegy, hogy jobban áll-e a ruha a másik félen. Szinte minden érintett tüzetesen megszemléli és kiértékeli a másik megjelenését, és ha úgy ítéli meg, hogy nem ellenfél, mert rosszabbul áll rajta a ruha, kifejezetten keresi a társaságát és bájosan elcseveg vele – feltehetően azért, hogy a többi jelenlévő is lássa az erőviszonyokat. Vannak persze pragmatikus elmék is, akik igyekeznek megelőzni a szerencsétlen helyzetet és valamilyen különleges kiegészítővel dobják fel konfekció szerelésüket. Lehet, hogy ez célravezetőbb, mint az egyforma ruha para.

Forrás: Cotcot

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés