Utolsó roham, vagyis nők a teljes idegösszeomlás szélén

Avagy hogyan vásárolj okosan?


Tudom, hogy szörnyű látványt nyújtanak ezekben a napokban az üzletek, legszívesebben be sem tennéd a lábadat. A ruhák hatalmas kupacokban hevernek össze vissza, fele a földön, sorstársaid vérre menő csatákat vívnak egy egy jobb darabért, hisztérikusan vetik rá magukat, a ruhahalom legaljáról előtúrt megfelelő méretre, hosszú, tömött sorok a próbafülkéknél, és újabb órák a pénztárnál. Idegtépő vállalkozás, tudom. De valld be, annyira csábítóak az árak! Hiszen 50, sőt sok helyen már 70% kedvezménnyel juthatsz olyan holmikhoz, amelyekre egész szezon alatt csak ácsingóztál.


De vigyázz, a leértékeléseknek van egy nagy lélektani csapdája! A nők többsége ilyenkor kétszer annyit költ ruhára, mint amennyit megengedhetne magának, annyira elragadja a hév. Olyan cuccokat szerez be hatalmas lelkesedéssel, amelyekre soha a büdös életben nem lesz szüksége, de sebaj, azzal nyugtatja magát, hogy olcsó volt. Külön-külön igen, de ha összeszámolná kiadásait látná, hogy jócskán túllépte kereteit.

Vásárolni mindig tudatosan kell, s ez különösen igaz a leértékelések alkalmával.
Ha ügyesen vásárolsz, megalapozhatod ruhatáradat több évre, s már a tavaszi szezonra is be tudsz szerezni holmikat.
Ehhez természetesen első lépésként elengedhetetlen, hogy alaposan megismerd az új irányzatokat. Erre még később visszatérünk.
Néhány aranyszabályt kérlek jegyezz meg, mielőtt beleveted magad az őrület kellős közepébe.
Nézd át a otthon a ruháidat, jegyzeteld fel, mi az, amire feltétlenül szükséged van. Ha listával indulsz útnak, kevesebb az esélye annak, hogy az árak bűvöletébe esel.

A leértékelésben nem szabad túl divatos holmikat vásárolni. Ami túlságosan megfelel az adott irányzatoknak, az valószínűleg jövőre már nem vehető fel nyugodt szívvel. Vagyis törekedj arra, hogy időtálló darabokat szerezz be. Melyek ezek? Blézer, egyszínű blúz, svédzsebes nadrág, kardigán, garbó, ujjatlan alappólók, bőrdzsekik, balerinacipő. Ha ezek bármelyike hiányzik ruhatáradból, akkor bátran kutass utánuk az üzletekben.


Vigyázz, mert ezeket az alapholmikat, “basic ruhadarabokat” nem értékelik le annyira, mint a kimondottan divatos társaikat. Nézd meg az árcédulát, s minden esetben hasonlítsd össze az eredeti árral a mostanit.

Hiába érkeznek már a tavaszi-nyári újdonságok, azért tudd, még jó pár hónapig hordhatod
azokat a vastagabb cuccokat, amiket most magadévá teszel.

Akármilyen hosszú a sor a fülkéknél, s akármilyen olcsó is egy kedvedre való ruha, ne hagyd ki a próbát. Tekintsd egy küldetésnek, amit most teljesítesz, mondjuk legyen ez a “tökéletes ruhatár hadművelet”, így kutya kötelességed, hogy rendesen végig csináld.

Azt ajánlom, olvasd el, a legapróbb betűs megjegyzéseket is arra vonatkozóan, hogy biztosan visszacserélik-e, több helyen ugyanis ez nem természetes. De ne hagyd magad becsapni. A leértékelt árut ugyanúgy vissza kell cserélnie a kereskedőnek, mint a teljes áron kínált terméket. Ha valamilyen hiba miatt értékelte le az üzlet, akkor természetesen amiatt nem viheted vissza, de amennyiben egyéb problémáid adódnának, úgy kötelesek visszavenni. A blokkot mindenesetre tartsd meg, hátha szükséged lesz még rá.

A harcba kényelmes ruhában vonulj, tűsarkúban nem lehet csatázni, maximum bokán rúgni azokat, akik ugyanazokkal a darabokra vetnek szemet, amelyekre te.

Szóval, ne ess ugyanazokba a hibákba, mint minden évben: ne pillanatnyi hangulatod, rossz vagy jókedved szerint vásárolj. Kőkeményen és hideg fejjel koncentrálj arra, ami hiányzik a szekrényedből, s amit hordani tudsz a következő évben is.

S most térjünk vissza arra, hogy melyek azok a darabok, amelyeket biztosan megtalálsz a leértékelésben, s hasznosak lehetnek akár a melegebb hónapokban is, vagyis ha ügyes vagy, féláron szerezheted be a legújabb divatot.

Keress egy olyan blézert, ami nem túl szűkített, inkább egyenes vonalú, ez jól jöhet még tavasszal is, ráadásul megfelel a legújabb terndeknek.

Vegyél meg bármit, ami púderszínű, ezzel biztosan nem nyúlhatsz mellé.

Télen rojtok díszítették a ruhákat, szoknyákat, velúrcsizmákat, s nincs ez másként tavasszal sem.

Metalizált nadrág, szoknya, felső, minden színben és fazonban, szinte biztos, hogy találsz valami ilyesmit a téli ruhadarabok között .
A buggyos nadrág őrület még folytatódik, de csak akkor szánd rá magad, ha minden oldalról részletesen megvizsgáltad magad benne.


A fekete idén különösen fontos szín lesz nyáron is, a kissé fetisiszta irányzat megköveteli ezt az árnyalatot. Fűzők, miniszoknyák, szűk nadrágok, minden belefér.
Ha véletlenül találsz valami sárgát a kidobált holmik között, azonnal vesd rá magad, hiszen ez lesz a nyár egyik fő színe!További ötleteket a tavaszi nyári irányzatokról szóló cikkeinkből meríthetsz.

Nem is tudom, mit kívánjak neked ezekre a napokra, erőt, lelkesedést, türelmet vagy kellemes vásárlást,esetleg sok szerencsét a kincsvadászatban? Mondjam, hogy egyesítsd magadban, Catwoman szemfülességét, Carrie Bradshow stílusérzékét, Gaby Solis előrelátását, Xena erejét és Mulan bátorságát? Nos, ha felvértezted magad ezen emblematikus nők irigylésre méltó tulajdonságaival, akkor nyugodtan engedlek útnak. Biztos vagyok benne, hogy a leértékelések nem fognak ki rajtad.
Jaj, valamit elfelejtettem: messziről kerüld el, a rendkívül veszélyes,“ egyet fizetsz, kettőt kapsz” felirattal csábító üzleteket.Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó termékek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés