Variációk lófarokra

A legtöbb férfi és nő úgy vélekedik, hogy a nőknél a hosszú haj a nőiesség egyik legfontosabb jele. Egy nő gyönyörű hosszú hajjal azonnal felhívja magára a figyelmet. Azonban a hosszú haj sok törődést is igényel, ráadásul nincs abban semmi nőies, ha egy nagy csomó haj fityeg a hátunk közepén nap mint nap, ami távolról sem emlékeztet sem frizurára, sem nőiességre, csupán egy egyszerű lófarokra.

Azonban egy kis munkával és fantáziával a lófarok is lehet nagyon divatos és még inkább stílusos viselet. Nézzük meg, hogy mit is lehet kezdeni a hosszú hajjal!

1, Hullámos lazaság - 3 az 1-ben

Ha unod a sima hajad, vagy hajad természeténél fogva kicsit hullámos, akkor nyugodtan próbáld ki ezt a módszert! A copf egyaránt kerülhet a hátadra, vagy akár oldalra is a romantikus hatás kedvéért. De akár dúsíthatod is egy kicsit a fejed tetejénél, miközben a lófarok a fejed közepén foglal helyet.

Ha természetesen egyenes a hajad, akkor az esti hajmosás után ne szárítsd meg, csak jól dörzsöld át egy törölközővel, majd fond be, és így menj aludni. Reggel bontsd ki a hajad, rázd meg egy kicsit, majd kösd lófarokba és máris indulhat a napod a kicsit bohókás, kicsit romantikus megjelenésű frizuráddal.

2, A bohó hatás

Bármily furcsán is hangozzék, idén a tervezők és stylistok úgy döntöttek, hogy a kicsit zilált, “ó, bakker, elaludtam” frizura igenis trendi lesz az idén. Szóval, ha reggel nem találjátok a fésűt, akkor most nem kell kínosan magyarázkodnotok, mert ez bizony divatos.

A nedves hajra kenjünk egy kis formázó gélt, majd szárítsuk meg, mielőtt ingerenciánk támadna arra, hogy kifésüljük a hajunkat. A következő lépésben a fejünk egyik oldalán készítsünk egy választékot, majd a hajunkat elöl húzzuk át a másik oldalra és kössük az egészet egy lófarokba. Ha ez megvan, akkor az ujjainkkal még egy kicsit felfelé bele is túrhatunk óvatosan a hajunkba, hogy dúsabbnak tűnjön, majd végül, hogy teljes legyen a megjelenés, húzz ki néhány tincset oldalt és hátul, hogy tényleg úgy nézzen ki a hajad, mintha egy percet se fordítottál volna a hajformázásra.

3, Sima, alacsony és elválasztott

A klasszikusan elegáns és jól fésült lófarok mintapéldánya ez. Ti is biztos többször láttátok már ezt divatbemutatókon, vagy stílusos lányokon az utcán. Most ti is gyorsan elkészíthetitek.

A nedves hajatokra kenjetek egy kevés hajformázó gélt vagy krémet, majd így szárítsátok meg a hajatokat. A fejetek egyik oldalán jó mélyen válasszátok el a hajatokat, majd egyszerűen fésüljétek hátra a tincseket és jó mélyen, minél közelebb a nyakatokhoz kössétek a hajatokat egy sima lófarokba.


4, Égbe törő tincsek

Ha úgy érzed, hogy benned is egy önbizalommal telt Madonna készül testet ölteni, akkor ez a hajviselet határozottan neked lett kitalálva. Az énekesnő, aki a 90-es években előszeretettel hordta a magasra tornyozott lófarkat, mindenhol erőt és magabiztosságot sugárzott. Bulikba a legjobb viselet.

Ennek a frizurának a lényege, hogy a hajad a lehető legegyenesebb és simább legyen. Ezért érdemes először egy hajvasalóval teljesen kisimítani a hajad. Majd vigyél fel rá egy kevés zselét, hogy fokozd a hatást, azután minél magasabbra kösd fel a lófarkat a fejed tetején. A tökéletes összhatás érdekében a lófarokba fogott hajadon még húzd végig néhány alkalommal a hajvasalót és a kész művet egy kevés hajlakkal rögzítsd, hogy egész este tökéletes legyen a tartása.5, Lágyan és alacsonyan

Ha az abszolút romantikus megjelenésre pályázol, akkor ez a te lófarkas változatod. A hercegnő imázs megkoronázása, ha lehet ezt így mondani.

Az alacsonyan megkötött lófarok általában akkor fest a legjobban, ha lazán van benne a haj, nem pedig szigorúan hátrahúzva.

Egy kevés waxot, hajformázót, volumennövelőt használva szárítsuk meg először a hajunkat teljesen, majd középen készítsünk egy választékot a hajunkban. Ha ez megvan, akkor a nyakszirtnél, minél lentebb fogjuk össze a hajunkat. Ha ez is megvan, akkor egy hajtinccsel tekerjük körbe a hajgumit, hogy az is szépen eltűnjön, és a tincset egy hullámcsattal rögzítsük alul, ahol senki sem látja.


Mind az öt javasolt frizura könnyen elkészíthető és változatos megjelenést biztosít, de azért az első alkalommal még ne 10 perccel indulás előtt lássunk neki, mert lehet, hogy nem csak egy érdekes frizura, hanem hatalmas késés is lesz az eredmény.

Ám, ha kipróbáljátok valamelyiket, arról értesítsetek minket is!

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés