Virtuális séta egy parfüm múzeumban

Sok-sok illatokat, luxust és kényeztetést kedvelő nő álma tenni egy sétát egy igazi parfümgyárban vagy parfüm múzeumban. Most, ha ugyan csak képeken keresztül, de megtehetjük ezt.A Provance-ban található francia parfümgyár és múzeum egy olyan úti cél, melyet minden férfinek érdemes feljegyeznie a naptárába, ugyanis ha valamilyen kellemes külföldi kikapcsolódással szeretné meglepni kedvesét, ez tuti siker lesz.
A Fragonard márka a különleges és egyedi illatok megalkotására törekszik, kiváló minőségben, és bár kezdetben csak nőknek, majd férfiaknak és gyerekeknek gyártott, ma már a lakásunk számára is kreál varázslatos parfümöket.
A Grasse-ban található réges-régi gyár és egyben kiállító helyiség stílszerűen a Boulevard Fragonardon helyezkedik el, és minden európai nyelven biztosít idegenvezetést. 1782 óta készítenek itt isteni illatokat. 1962-ban vette fel a híres festő, Jean-Honoré Fragonard nevét.A tárlatokon 3000 évre visszamenően mutatják be a parfümkészítés művészetét. A Francia Parfüm Bizottság (Comité Français du Parfum) hét alapvető családra osztotta a parfümöket. Ez alapján megkülönböztethetjük a Citrus, a Virágos,a Páfrány-szerű, a Ciprus, a Fás, és a Keleties illatokat.
Ezek mellett persze számtalan, az érzékszerveinket igencsak igénybe vevő élményben lehet részük az oda látogatóknak. Nálam ez a múzeum szerepel álom úti célok között, és Nálad?

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés