Viszlay Márk

Fotós

1982.06.05


Iskola:

"Prater..., bár valamire az is jó volt! Buli 2 évig!"

A kezdetek
:

"Asszisztensként dolgoztam 4 évig Tombor Zoltán ( www.tombor.com ) divatfotós mellett, de amióta Zoltán Milánóba költözött, mint szabadúszó fényképész dolgozom tovább. Itthoni munkáiban azonban továbbra is rendszeresen részt veszek. Ő a Mester!!!!! Jobbat nem is kívánhattam volna!!!!
Amúgy szakács szerettem volna lenni, de nem vonzott az ipari konyha, sebésznek meg nem vagyok jó, remeg a kezem es rövidlátó vagyok, ja meg színtévesztő!!!! Egyértelmű volt a fotó!"


A szakma hátrányai:

"Kérdezd attól, aki nem szereti!  Na jó, talán az, hogy rohadt drága hozzá minden!!! Egy darab vászon a röltexben 300 forint, ha ráírod, hogy Lastolite rögtön 30 ezer lesz alaphangon!!!!"


Legkedvesebb munkák:

"Az a fotózás, amelyiken az asszisztensi állást kaptam a Tombortól! Ott kezdődött minden!!! ( Mindenre emlékszem: Cosmo, Eli, Gepárd, Kitty, Filmgyár, hideg.. )
Köszönöm Zoli, hálám a sírig!!!!!! Es azon is túl!!

Esetleg még a legelső modellversenyemen, amikor kipakoltam a filmgyár fél lámparaktárát, háromszor fordultam, amikor realizáltam, hogy a Dobos kezében egy mini kamera van, a Pitrollfy meg egy százas izzóval világít!

Vagy a tavalyi Playboy Exclusive editorial Lakatos Márkkal életem egyik legszebb munkája, aminek ráadásul úgy indultam neki, mint a modellversenynek anno, lesz, ami lesz alapon!!!!

De amúgy mindegyikre szívesen emlékszem, hisz ahogy Eli Van Poeyer mondaná, „I love my job...”

Jaj, ki ne hagyjam az első közös munkámat a drága barátnőmmel! (megölne, ha megtenném! Ugye, drága Anita?)

Ezúton is szeretném megköszönni a támogatást azoknak, akik lehetőséget adtak, hogy dolgozhassak nekik és azoknak, akik velem dolgoztak és segitették a munkámat!!!! Kitartás srácok, még pár évtized és megtanulok fotózni!!!!"


Álommunka
:

"Álmokat gyártunk, hadd legyen nekem is, de elmondani nem jó...."

Tanács a kezdőknek
:

"Próbálgassa magát a fényképezés számos területén! Találja meg azt, ami igazán érdekli! Legyen ez akár tárgy, portré, riport, természet, vagy akár a divat! Második körben keressen fel fotósokat, s ha lehet, álljon be melléjük dolgozni! Egy mesternél jobb kezdet semmi sem lehet!"

Fontosabb munkák:

"Munkáim jelentek meg többek között a Beau Monde, a Nők Lapja Évszakok, a Maxima, a Europe Nouvelle (ez egy 13 országban megjelenő francia havilap), Elle, az amerikai Elle, Elle Dekor, a The Room, Joy, Joy Celebrity, Glamour, Marie Claire, Stílus, Éva, Playboy, Playboy Exclusive, Nők Lapja Esküvő , Fashion Street, Pep magazinok oldalain.
Fényképeztem Náray, Nanushka, USE, Persona és Katti Zoób showkat, Zsidró és L’Oreal trendshowkat, illetve a 2004-es, Cseh Annamária védnökségével rendezett Veet Szupermodell, illetve a 2007-es es 2008-as Elite Model Look verseny egyik felkért fényképésze voltam.
Dologozom zenészeknek, jelent meg cd borítóm Létray Ákos és Zentai Márk művészeknek. Stahl Judit személyi archívumába isfényképeztem.
Borkönyvet készítettem Pálffy Istvánnak.
Dolgoztam a Tóth Team moto gp csapatának, a Bmracing-nek, a Muzzaik production zenei kiadónak, a Warner Music-nak a Vespa Magyarország Kft. –nek,a Félemelet fodrászatnak, a Hairclubnak, a Kulinária kiadónak és a Mazars magyarországi irodájának. Reklámanyagot készítettem a Leroy étteremláncnak, az Up-production-nak , a Schmuck ékszerhálózatnak, a Schwarzkopfnak, az EastSide fodrászatnak.
Kampányt készítettem divatcégeknek, köztük a 4you-nak, a Scotch and Soda-nak, a Blend of America-nak, a Personanak és a Yellow Cab-nek. Dolgoztam az Est médiának (köztük a 2006-os Est.hu országos kampánysorozat), és az Euromédiának. Munkatársa voltam a Zia.hu internetes magazinnak. Ezen kívül bedolgozom az Artmafia londoni magyar produkciós cégnek, a Kreatív Art-nak és a Vpmediának. Rendszeresen dolgozom Nanushkaval, Je Suis Belle-el, csinaltam lookbookot a Use-nak.
Rendszeresen dolgozom a Visage Managementnek, az Attractive modell ügynökségnek es a Facenek."

Kapcsolódó cikkek:

Csapó János Gábor »
Top 10 - A legjobb nemzetközi divatfotósok  »
Budapest - Milánó járat... »

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés