Ápolatlanság = férfiasság? Ugyan már!

A bőrödről van szó...

Olyan jó, hogy már nem kell azon viccelődni, hogy férfiak és szépségápolás, hehehe, kinek ciki és kinek nem... Hála istennek, a férfiak egyre kisebb százaléka tartja női dolognak az ápolt megjelenést, ami dicséretes fejlődés, lássuk be. Rájöttetek végre, hogy akkor tetszetek nekünk igazán, ha kellő mértékben – hangsúlyozom: kellő mértékben! – foglalkoztok a bőrötökkel. Azt azért nem szeretném, ha az Egyetlenem szépségápolási termékei szép lassan egyre több helyet követelnének maguknak a fürdőszobaszekrényben, kiszorítva kedvenc krémeimet. Na de erre semmi esély, szerencsére.

A férfiak bőre saját tulajdonságokkal rendelkezik a szakáll, a hormonok és a magasabb savtartalom miatt. A borotválkozás tulajdonképpen egy durva beavatkozás, ugyanis akár három réteg felhámot is megsérthetsz vele, és a bőröd mindössze 24 órát kap – amennyiben naponta borotválkozol –, hogy rendbe jöjjön. Nem csoda hát, ha az első, férfiaknak készült kozmetikai szerek az after shave-k voltak. Sokszor alkoholtartalmuk miatt iszonyúan csípte a felsértett, érzékeny, száraz vagy zsíros bőrt. Manapság persze már nem kell hasonló borzalmakat átélned borotválkozás után. A hatalmas választékból minden egyes termék – akár gél, balzsam, krém – nyugtatja, lágyítja a bőrt.A borotválkozáshoz használt termékek fejlődésével egy időben megjelentek a férfiaknak szóló hidratáló krémek. A nap, a hideg, a légszennyezettség mindkét nem bőrét tönkreteszik, habár a tiétek jobban ellenáll. Nem is merem leírni, hogy talán vastagabb, még félreértitek... A hidratáló krémek páncélként védenek a külső hatások és az idő múlása ellen, visszatartva és megőrizve a vizet a bőr rétegeiben.
Ami a védelmező és ránctalanító funkciót illeti, a férfiaknak készített hidratáló szerek alapanyagai hasonlóak a női krémekéhez. Amiért mégsem javaslom, hogy feleséged, barátnőd termékeihez nyúlj, az a következő. Először is szembe kellene nézned irtózatos haragjával, s bármennyire is jószívűnek ismerted meg, azért tudd, hol a határ. A másik érv, hogy nektek külön követelményeitek is vannak a krémekkel szemben. Ne legyen zsíros, könnyen szívódjon fel, és ne maradjon nyoma a bőrön.
A felmérések szerint, ti férfiak, egyáltalán nem vagytok hűségesek a kozmetikai szerekhez – hogy miért ez lett az eredmény, nem kommentálom –, mindig egy jobb termék után kutattok, nem elégedtek meg a legjobbal sem. A parfümöket úgy váltjátok, akár az ingeiteket.
A márkák legfontosabb feladata hát, hogy maguk mellé állítson benneteket, hogy megbízzatok bennük és tartósan ugyanazt használjátok, és idővel ugyanolyan klasszikusokká váljanak a fürdőszobapolcotokon, akár egy tusfürdő.
A hidratáló krémeken kívül itt vannak még a ránctalanító termékek is, amelyek – belátom – már egy magasabb fokozatot jelentenek a szépségápolás területén. Azt már végképp nem hiszitek el, hogy egyszer ráncosodni is fogtok, s ez nem csupán a nők kiváltsága. Személy szerint semmi bajom a ráncos férfiakkal, azt vettem észre, hogy egy idő után inkább benneteket zavarnak az apró szarkalábak. Tudnotok kell, hogy ez esetleg veletek is előfordulhat, s azt is, hogy a ráncokat meg lehet előzni, vagy – s ez a nehezebb feladat – a folyamatot vissza kell fordítani.
Úgy érzem, téged nem kell meggyőznöm arról, hogy érdemes foglalkoznod a bőröddel, hiszen ha végigolvastad ezt a cikket, biztosan érdekel a téma. Büszke vagyok rád, hidd el. A női olvasóknak pedig azt tanácsolom, hogy amennyiben párjuk még nem szokott hozzá a mindennapi bőrápoláshoz, vegyenek neki egy terméket, mutassák meg, hogyan kell használni, szép lassan vezessék be a rejtelmekbe. De mindenekelőtt a saját fejükből verjék ki azt a képtelen gondolatot, miszerint attól kevésbé férfias a párjuk, ha kozmetikai szereket használ, vagy csak a homo- és metroszexuális férfiak adnak magukra.
Nézzük hát a termékeket, termékcsaládokat, amelyeket bevethettek az ügy érdekében:
A Lancôme, miután a nők minden luxusigényét kiszolgálja, a férfi vásárlóknak is kedvezni akart. Piacra bocsátotta hát a nyolc termékből álló Lancôme Men családot, amelyben minden benne van, ami az otthoni bőrápoláshoz csak kellhet. Tartalmaz arctisztító gélt, arctisztító bőrradírt, hidratáló gélt és balzsamot, borotvahabot, bőrfiatalító fluidot, bőrfiatalító szemkörnyék ápolót, valamint lifting hatású feszesítő, ránctalanító krémet.
A Clinique szintén több terméket kínál a férfiaknak a tökéletes arcápoláshoz Clinique Skin Supplies for Men gyűjtőnéven (továbbiakban SSFM): SSFM Face Soap – arctisztító szappant, SSFM Liquid Facial Soap – folyékony arctisztítót, SSFM Scruffing Lotion – radírozó arcápolót, M Gel-Lotion – hidratáló gélt, M Protect SPF 21 – olajmentes hidratálót, M Lotion – bőrnyugtató hidratálót.

 


A Nivea sem maradhat ki a felsorolásból, hiszen jó néhány termékkel hozzájárult a férfiak bőrápolási programjához: DNAge Hidratáló – öregedést gátló hidratáló krém; Rehydrating Moisturizer – hidratáló; Sensitive Moisturizer – hidratáló érzékeny bőrre; Q10 Energy Gel – revitalizálja a bőrt; Deep Cleaning arclemosó.

Nemrég még egy márkával színesedett a férfiaknak ajánlott szépségápolási termékek palettája. Olaszországból érkezett a Collistar arcápoló termékcsalád, amely a következőkből áll: borotválkozás utáni arcvíz – érzékeny bőrre; ránctalanító szemkörnyékápoló krém; aktív feszesítő – öregedést gátló krém.


A ránctalanító termékek közül külön is kiemelnék néhányat:
A Clarins Men öregedést gátló terméke – az AntiRides Integral – fiatalítja, feszesíti azon férfiak bőrét, akiknek a hidratáló krém már nem elég.
A Biotherm Homme napi ápolást kínál az AntiRides Line Peel termékkel, amelynek hatását még egy biopeeling funkció is segíti. A biopeeling azt jelenti, hogy a krém minimális radírozást is végez, így simítja ki a bőrt. Ezt azonban nem apró szemcsékkel éri el, hanem kémiai úton. Nem érzed, de működik. Érdesebb, rücskösebb bőröknél ideális.
Keletről érkeztek a Shiseido Men csodálatos minőségű termékei, például a Deep Wrinkle Corrector is. Ez a termék remek példa arra, milyennek kell lennie egy öregedést gátló krémnek, amely az érettebb bőrt vagy a mélyebb ráncokat kezeli.
Kapcsolódó cikkek:

Hol és hogyan szépítkezik a teremtés koronája? »
Shu Uemura, a sminkelés művészete »
Levegőt a bőrnek! »
Mese habbal »
A férfi nyáron 2. rész »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés