Érdekel, hogy miben fogunk járni, amikor melegszik az idő?

Nyári divat

New York 2009

Diane von Furstenberg bemutatóján a bohém stílus az uralkodó. Főszereplők a virágminták, és a nagyon lágy, könnyű anyagok. A ruhák vagy egészen lábfejig érnek, vagy rövidek, s még mindig övvel hordják őket. A hippi hangulat egyértelműen megjelenik, ami a mintákat és anyagokat illeti. A szandálok teljesen laposak, vagy nagyon magasak és bokapántosak.


Ahogy halad előre a show, bár a virágminták maradnak, de megjelennek a szűkebb vonalak, a nadrágok, a blúzok és a blézerek.


A másik elem, ami feltűnik, az a horgolás, már nem mintás, hanem egyszínű változatban, élénk szegélyekkel, mint cseresznye, tök, harmonizálva az előző virágok árnyalataival, a narancsokkal, a mályvákkal, a kékekkel, és az eperszínűekkel.
A végéhez közeledve megjönnek a metálosan fénylő anyagok, és a hetvenes évek fazonjai, hatalmas, lakkozott táskák, rojtok. Szintén felvonulnak tunikák és kaftánok földszínekben, de alkalmi, estélyi változatban.


Milánó 2009

A Gucci bemutatón három nagy irányzat mutatkozik. Első a nadrágkosztüm, méghozzá olyan élénk színekben, mint a piros, a kék, vagy a zöld családja.



A második a cigány stílust felváltó safari hangulat, amely bézzsel és nagy kék mintákkal játszik.

Szintén főszereplők a rövid selyemruhák, a hetvenes évek stílusában, ami a virág és geometriai mintákat illeti. Az alkalmi ruhák azonban hosszúak, kékes, mályvás árnyalatokban, enyhe tengerész beütéssel. Nagyon hordható és hétköznapi viselet az új Gucci kollekció.



Párizs 2009

Balmain, Christian Dior, Lagerfeld, a legjobb divatházak mutatták be nyári kollekcióikat a divathéten.

Sok geometriai minta, nagy változatosság az anyagok területén, ellentétek nagyon precíz összedolgozása a stylingban. Rick Owens szerzetesi stílusa, Yves Saint Laurent rácsos kiegészítői, vagy Louis Vuitton kiemelkedő egzotikussága elérte Párizsban azt, hogy minden bemutató valódi tartalommal bírt.



Comme des Garcons ismét bemutatta, hogy Rey Kawakubo úgy bánik a volumenekkel, a geometriával, mint senki, s ezt a ruháin mindig érezni lehet. Imádja a fekete színt, minden anyaggal kipróbálja ezt, és semmilyen szabásminta nem akadály számára. Kollekcióról-kollekcióra az avantgard élén jár, s mindig olyat küld a kifutóra, amely különbözik az összes többi kollekciótól.


London 2009

A londoni kifutó a legjobb példa arra, amikor a divat az utcáról gyűjti az inspirációt. A laza, városi divat, amit Londonban mutatnak be, teljesen eltávolodik más városok divatheteinek merevségétől, vagy klasszikusságától. A londoni divathét csodálatosan tükrözi egy örökmozgó város képét. London az egyik legtrendibb hely a világon, és bizonyíték arra, hogy a divat alulról építkezik.
A mostani divathét Vivienne Westwood londoni visszatéréséről lesz emlékezetes, hiszen néhány éven keresztül Milánóban mutatott be. Most ismét angol kifutóra lépett a Királynő.
Selyem, organza , fémes anyagok és pasztellszínek a főbb motívumok egy sugárzó Vivienne Westwood –nál, aki egyre távolodik a punktól és közelít egy szofisztikáltabb stílushoz.



Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés