És végül, de nem utolsósorban: a menyasszonyi smink és haj

Már-már úgy tűnt, hogy menyasszonyi sorozatunk sohasem ér véget, a szerkesztőségben viccelődés tárgyává vált, amikor újabb és újabb témákat dobtunk fel, és szinte a Barátok közt tévésorozatéval vetekedett a tervezett részek száma. De most elég, elhatároztuk, hogy ez az utolsó ebben a szezonban. Az igazat megvallva, miattatok is döntöttünk így, hiszen úgy vettük észre, mintha csupa megrögzött szingli lenne csak köztetek, akiket javarészt hidegen hagy ez a téma. Nos, a sminkekről és hajakról még szót ejtünk, ezt mégsem hagyhatjuk ki. Ha mégis érdekelne valamilyen egyéb részlet menyasszony, esküvő témában – van még a tarsolyunkban számtalan információ –, és szépen kéritek, akkor újra elővesszük majd. Azért megsúgom, a későbbiekben lesz még egy esküvővel összefüggő írásunk, de ez a vendégekre vonatkozik, az ő megjelenésükre. Ha nem is akarsz férjhez menni, azért látogatóba csak beteszed a lábadat egy menyegzőre, ugye?

Mindenkinek tudnia kell, hogy az esküvői smink és haj az a tétel, amelynek szerepelnie kell az eseményre szánt költségvetésben.
Nemcsak azért érdemes szakemberekhez fordulni, mert ezen a napon, ha nem tévedek, valóban a legszebbnek szeretnéd érezni magad, hanem azért is, mert a sminknek és a hajnak órákon át tökéletesnek kell maradnia, s ez nem egyszerű feladat. Ráadásul nemcsak a vőlegényednek és a vendégeidnek sminkelsz, hanem a fotókra is, erre pedig a profik sokkal alkalmasabbak. Még ha a hétköznapokon hibátlanul fested is ki magad, ezen a napon ne egyedül csináld. Izgulsz, felfokozott állapotban vagy, megszalad a szempillaspirál, és zsupsz, egy nagy feketeség éktelenkedik a szemed körül. Mintha kisebb verekedésbe bonyolódtál volna... Kényeztessenek, és mindent végezzenek el helyetted. Ez a te napod... (Na jó, és a vőlegényé. De neki nincs szüksége sminkre, vagy legalábbis minimálisra...)


A frizura és a smink sohasem kell, hogy versenybe szálljon a ruhával, a feladatuk az, hogy kiegészítsék azt.
A jó sminkes pontosan tudja, hogy nem az esküvő lesz az az alkalom, amikor új kinézetet kell kipróbálni a menyasszonyon. Ha az ara jelmezszerűnek tartja a kinézetét, akkor biztosan kényelmetlenül érzi majd magát, s ez szépen tönkre is teheti a napot. Kiemelni kell a szépségét, a lehető legtermészetesebb módon. A menyasszony akkor gyönyörű, ha érzékien szexi, nem feltűnően kihívó.
A haj csavarókkal vagy sütéssel lesz megfelelően hullámos és laza. Régebben csakis a feltűzött hajat tartották esküvőhöz illőnek, ma már kevésbé szigorúak az elvárások és a hajak is. Még a feltűzöttek sem agyonlakkozottak, inkább romantikusan lazák.
Sokszor a katalógusok és a divatfotók segítenek választani, vagy megkönnyítik a kommunikációt a sminkes, a fodrász és a menyasszony között, aki nem minden esetben tudja pontosan megfogalmazni, hogy mit szeretne.
A sminket és a hajat próbálni kell, ha van rá mód kétszer is, előtte pedig hosszasan beszélgetni, elemezni, minden részletet, ruhát, helyszínt, az egész esemény hangulatát külön megismerni.

Rikk Ágnes sminkmester segítségével megtudhatjuk, milyen az idei álomsmink a különféle stílusú arák számára!
Az idei menyasszonyi sminktrend meghatározója a makulátlan bőr, természetes hatású, élénk pirosítóval. A szemet finoman árnyékoljuk, tincses vagy soros pillával hangsúlyozzuk. A szemöldök ívét formázzuk, de csak leheletnyit ajánlott festeni, maradjunk a természetes hatásnál. A szájfestés könnyed, élénk rúzzsal vagy szájfénnyel emeljük ki az ajkak formáját. A száj erős kontúrozásától tekintsünk el, mert az már divatjamúlt. Az idei színek közül a szemhéjon a galambszürke, levendula, lila, kevés matt fehér, hideg rózsaszín, barna, aranybarna valamint barack tónusok mutatnak a legjobban, megtalálva az egyensúlyt a ruha színével, és a menyasszony haj- és szemszínével.
A romantikus típusoknak a pasztellszínek ajánlottak, mint a babás hatású pirosító selyemporral megbolondítva. A szemet selyemhatású, finom átmenetekkel festjük, az ajkakat rózsás vagy korallos üvegfénnyel hangsúlyozzuk.

A dívák igéző szemei enyhén füstös hatást igényelnek, s ha még izgalmasabbá akarjuk tenni pillantásunkat, a mozgó pontot pigmenttel vagy selyemporral satírozzuk. Jól megválasztott soros pillával hangsúlyozzuk a szemformát. A száj natúr hatású marad, mályvás vagy bézses árnyalattal színezve.
A modern stílusú menyasszonyoknál alkalmazhatunk színes tusvonalat, esetleg egymás fölé húzva két színt, ami harmonizál egymással. A pirosító lehet krémes, enyhén fényes hatású. A szájra csak átlátszó üvegfény kerül.
Azok esetében, akik királylányok szeretnének lenni a nagy napon, tündöklő színeket satírozunk a szem köré, a csillámfüstöt a mozgó pontra tesszük, tincses pillával nagy „baba” szemeket készítünk. A száj természetes, mályvás árnyalatot kap.


Ágnes is megerősíti a fent leírt gondolatainkat:

„Összességében én a finom, rafinált sminket részesítem előnyben, amikor nem a sok festéket, hanem a gyönyörű nőt látja a násznép! Különös figyelmet fordítok az egész tartósságára, hiszen a nagy napon több órán keresztül kell hogy tökéletes legyen a végeredmény.
Az esküvő előtt nem árt bőrtisztítást végezni, ha szükséges. Normál bőrnél elegendő radírozni, és hatóanyagos pakolást kérni a kozmetikustól. A tisztítás után körülbelül egy héttel lehet finoman szoláriumozni, ha valaki barnább bőrt szeretne, de ezt soha ne vigyük túlzásba, mert öregít!
Egy héttel az esküvő előtt feltétlenül el kell végeznünk az arcradírozást, a szemöldök gyantázását és a szempillafestést. Egy nappal előtte legfontosabb a pihenés, alvás, hogy elkerüljük a nyúzott bőr hatást, és a szem alatti karikákat. A fodrászhoz és a sminkeshez mindig gombos vagy könnyen levehető felsőrészben menjünk, ezzel megelőzhetjük, hogy a frizura elkészítése után le kelljen vágni rólunk a ruhát.”


Ami a hajkoronát illeti:

Hajkérdésben Karika Zsolt mesterfodrász segítségét kértük, aki szerint sokat változott az esküvői frizuratrend az elmúlt években. Elmondása szerint, idén a lágy esésű hullámok uralják a divatot, a természetesség jegyében. A feszes kontyoknak végleg befellegzett, most a haj életteli, szabadon hagyott játékán van a hangsúly.
Zsolt a romantikus aráknak lágy hullámokat ajánl, lazán feltűzve. A modern nő haja sokféle frizurát elbír, a lényeg az extravagáns, trendi megjelenés. Lehet egyszerű lófarok, buja lokni, vagy laza hullámok szabadon engedve, itt is a természetesség a követendő irányelv. A dívák drámai külsejét a feltűnő és előkelő hajviselet biztosítja. Akár póthajjal is megnövelhetik hajuk volumenét, de rövid hajból is ki lehet hozni érdekes formákat.
A fej- illetve hajdíszek idén visszafogottak, kerülik a giccshatást. Csínján kell bánni a virágokkal, gyöngyökkel, a Swarovski kristályokkal! A dívák kalapot is viselhetnek, a romantikus lányok hajába pedig visszatér a szalag.


 

Kapcsolódó cikkek:

Karika Zsolt  »
Rikk Ágnes  »
Ha már esküvő, legyél még jobban informált!  »
Leendő férjek okítására »
A menyasszony elengedhetetlen kiegészítői (Hetedik rész) »
Kölcsönveszem, de honnan és hogyan? »
Párosan szép az élet »
Álomruhák a legnagyobbaktól »
Jó tanácsok jövendőbeli aráknak »
Fénypont: a menyasszonyi ruhák »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés