iPad 2 másfél milliárdért

Valószínűleg a világ legdrágább iPad 2-jét készítette el egy dizájner, aki arany, platina, gyémánt, dinoszaurusz fosszília (!) és egy ősrégi ásvány segítségével turbózta fel a tabletet.

Az Apple forradalmi, piac- és kategóriateremtő tabletjének második generációját nagy várakozás előzte meg. Az elődjénél gyorsabb, vékonyabb és könnyebb tábla PC minden bizonnyal beváltja majd a hozzá fűzött reményeket, hiszen a hírek szerint két nap alatt sikerült belőle egymilliót eladni.

A káprázatos luxuskütyükben utazó Stuart Hughest is megihlette az iPad 2 és megálmodta a saját, természetesen minden korábbinál csillogóbb változatát. A Gold History Edition névre keresztelt különlegességből mindössze két darab készült, melyek egyenként 5 millió fontba, azaz nagyjából másfél milliárd forintba kerülnek. 


A mellbevágó ár oka a készülékek egyedivé varázsolásához használt anyagokban keresendő. Kezdjük a "szimpla" összetevőkkel: a tablet hátlapja tiszta 24 karátos arany, akárcsak a közepén díszelgő Apple logó, aminek a csillogását 12,5 karátnyi gyémánt biztosítja. Mintha a nemesfém önmagában nem volna elég előkelő.

Az előlap sem piskóta, a keretet a világ egyik legidősebb ásványából, 75 millió éves ammolitból készítették. Ha ez még nem lenne elég, ráadásként egy közel 65 millió éves T-Rex fosszília darabjait is beleapplikálták. Az előlap egyetlen fizikai gombját egy 8,5 karátos gyémánt díszíti, amit platinába foglaltak és 12 kisebb gyémánttal vettek körbe.

 

A párját ritkító tablet hagyományos használatra alkalmas, bár a tömege kb. 600 grammról 2 kilóra hízott, így a hordozhatóság lényegében ugrott. Bár az is borítékolható, hogy aki kifizet 5 millió fontot egy ilyen kütyüért, az vélhetően nem mindennapi használatra vásárolja majd meg.

Stuart Hughesnak egyébként nem ez az első ilyen húzása, korábban az iPhone 4-nek is elkészítette egy 5 millió fontos változatát. Érdemes a honlapján is szétnézni, egészen elképesztő, hogy mi mindent öltöztetett már nemesfémekbe és drágakövekbe.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés