'Alexander MxQueen' címkéhez tartozó cikkek:Vissza
A divat nem játék. Vagy mégis?
Egy különleges akció keretében 30 designer fogott össze, hogy a Children in Need alapítvány számára plüssmacikat tervezzen. Cikkünk véges hossza miatt mi most a 10 legjobb kreációt emeltük ki, melyek a világhírű Christie’s aukciós házban november közepén kerülnek kikiáltásra.
A túlzás gyönyörködtet
Pazar kárpitminta, aranyozott pompa és csavarodó csipkecsodák. Egy letűnt kor fényűzésének újragondolása. Ez a barokk trend újjászületése!
Jól áll neki a halál!
Vajon miért imádta Alexander McQueen oly nagyon a koponya motívumot? Volt valamiféle bizarrság eme szenvedélyében. Több ízben tervezett az ijesztő jeggyel táskát, ékszert és mintát is. Aztán végül, mint baljós jegy, az ő élete felett is elhatalmasodott és magával ragadta. A McQueen-ház 2012-es kollekciója továbbviszi a hagyományt: halálfejes clutch-okat és gyűrűket dob piacra. Nézzük, melyiket vinnénk magunkkal a halloweeni bálba!
Rémségek kicsiny cipőboltja
Egy lábbeli akkor jó, ha kényelmes. Egy lábbeli akkor jó, ha szép. Egyszóval akkor a legjobb, ha kényelmes és szemet igéző is egyben. Valamikor ezeket a cipőtervező mesterek elfelejtik és már-már horrorba illő lábravalót eszkábálnak össze, vagy úgymond giccseset. Szerencsére van a popiparnak egy Lady Gagája, ha más nem is, majd elhordja őnagysága.
Élő adásban vetkőzött meztelenre a múzsa
Daphne Guinness celeb, modell és a kései Alexander McQueen múzsája új területen próbálta ki magát: a Barney’s üzlet kirakatában – ráadásul élő adásban - öltözött át a MET Gálára szánt ruhájába. A vetkőzős performance után modern balettbe illő mozdulatokkal hagyta el a színt és az öltöztetőnőt. (...és egyenesen a MET Gálára távozott.)
Kate Moss McQueen előtt tiszteleg
Bár nehéz elhinni, 1 éve követett el öngyilkosságot a tervezőzseni, Alexander McQueen. Kate Moss-szal nagyon jó barátságban voltak, ezért a híres modell most a designer ruhájában pózol a Harper's Bazaar magazinban.
Mit visel a menyasszony?
Az angol uralkodói esküvőig (április 19.), melyen Vilmos herceg és arája, Kate Middleton egybekelnek, már csak alig egy hónap van hátra. A menyasszonyi ruha és tervezőjének kiléte azonban még mindig találgatások tárgya. A két legesélyesebb befutónak Sarah Burton - Alexander McQueen és Karl Lagerfeld - Chanel tűnik. Azonban mi Lagerfeldet kizárnánk a futamból, hiszen a kezdetektől fogva valószínű, hogy az angolok leendő hercegnéje angol tervezőt választ majd magának, és mint tudjuk, Lagerfeld német származású. Eközben pedig a McQueen ház szintén tagadja, hogy megbízást kapott volna...
Kinek a ruháit gyűjtsük az új évtizedben?
A divat azon szépművészeti ágak közé tartozik, mely már nem csak a mindennapi öltözködésünket befolyásolja, hanem gyűjtőszenvedélyünket is feltüzeli. Ma már múzeumok és magángyűjtemények őrzik azokat a ruhákat és kollekciókat, melyek a legnagyobb hatással bírtak a divat történetében. És most nem az öltözködés évszázadairól beszélünk, hanem az elmúlt 30-40 év alkotásairól.
Haláli halálfejek
Régen csak a rockerek és a punkok hordták, mára viszont észrevétlenül bekúszott a divat világába. A halálfejes ruhák meghódították a kifutókat, és az utcán is egyre többször botlunk bele ebbe a mintába. De jó ez nekünk?
Az első kollekció a tervezőzseni nélkül
Az egész világot megrázta a tehetséges angol tervező, Alexander McQueen halála. Már a gyász idején is mindenki azon gondolkodott, vajon ki tudná helyettesíteni a divatzsenit. Véleményem szerint McQueen személye pótolhatatlan, de talán az élete folyamán jobbkezének számító Sarah Burton a nyomába léphet.
Tetoválás lett a McQueen cipőből
Először felháborodtunk rajta, majd kezdtük meglátni a McQueen "csizmákban" a szépséget. Bár menni biztosan nem egyszerű bennük, a divat múzeumában örök helyük lesz.
Kokain és nyugtatók vezettek McQueen halálához
Eljött az idő, hogy nyilvánosságra hozzák a boncolás eredményét. Ez alapján elmondhatjuk, hogy drogok, nyugtatók, altatók és szorongás vezetett az egyik legnagyobb divatguru öngyilkosságához.
McQueen posztumusz is bámulatba ejt
A lázadó tervező idén februárban hunyt el, de az általa létrehozott márka és tervek tovább folytatják útjukat. A divat rajongói egy gyönyörű McQueen táskával lehetnek most gazdagabbak.
Szexi férfi fehérneműk McQueentől
Ez az első alkalom, hogy a nemrég elhunyt Alexander McQueen nevét viselő márka megmutatja nekünk férfi fehérnemű kollekcióját. McQueen szimbólumai, formái, stílusa és filozófiája éled újjá ezekben a darabokban, vélik a divat szakértői.
Alexander McQueen legutolsó kollekciója
Az egész divatvilág lélegzetvisszafojtva várta a tragikus sorsú sztárdesigner legutolsó kollekciójának március 9-i bemutatóját. A tervező halálakor a ruháknak csak a 80%-a volt kész, de a kreatív csapat nem tétlenkedett, és pontosan McQueen elképzelései szerint fejezte be a darabokat.
Az utolsó felvonás Alexander McQueentől
Alexander McQueen divatmogulról mi is megemlékeztünk itt az oldalon, miután múlt hét kedden sokkolta a hír a Világot, miszerint a neves tervező öngyilkos lett. Tisztelegjünk most azzal, hogy bemutatjuk Nektek az egyik utolsó kollekcióját, melyet McQ nevű márkájának tervezett, férfiak számára.
Elhunyt Alexander McQueen!
Meghalt Alexander McQueen brit divattervező és stílusikon. A férfit ma hajnalban holtan találták londoni otthonában, tette közzé a McQueen cég. Az egész divatvilágot sokkolta a tragédia. Mindössze 40 éves volt.
A tervező megőrült?!
A Britek minden bizonnyal egyik legsokkolóbb tervezője bemutatta legújabb kollekcióját, férfiaknak. Ezek mellett én sem tudtam elmenni csak úgy.
hirdetés
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...