'Design' címkéhez tartozó cikkek:Vissza
Aludj csoki ágyon!
Mi sül ki abból, ha egy csoki imádó lakberendezőnek áll? Megszületik a csokoládé ágy!
Kreativitás és egzotikum
Az újrahasznosítás virágkorát éli napjainkban mind a divat mind pedig a design területén. De van egy brazil testvérpár, akiket már a ’80-as években elkezdtek foglalkoztatni ez a téma és otthoni garázsukban az ott kallódó tárgyakból szoborszerű alkotásokat készítettek. Egyedi stílusuk már ekkor kialakult és 1983-ban Estudio Campana Brasil néven megalapították design stúdiójukat.
Az utánozhatatlan Iris Apfel
Iris Apfel. A designer. Az üzletasszony. A legenda. Cikkünk a világ egyik legnagyobb egyénisége előtt tiszteleg, aki a ma néhányak körében magasztalt mű, polgárpukkasztó “rémdívák“ mélyről jövő, intellektuális ellentéte.
Bairim, a tengeri angyal
Valóban egyedi formatervezés kívül-belül: ez a titka a Bairim luxusjachtjának. Egyelőre csak koncepció, de igen jó esélye van arra, hogy a közeljövőben a gyártása is beinduljon.
Öt környezetbarát pendrive
A pendrive ma már szó szerint bármilyen formában és méretben felbukkanhat, készülhet acélból vagy betonból éppúgy, mint üvegből vagy hagyományos műanyagból. Ezúttal a leginkább környezetbarát típusok közül válogattunk.
Álmaink háza...
Kifizetnél 25 millió dollárt egy házért? Nem, akkor még nem láttad ezt!
Különc lámpák
A hagyomány szerint az EU soros elnöki tisztét ellátó ország feladata, hogy feldíszítse az Európa Tanács Justus Lipsius reneszánsz gondolkodóról elnevezett épületét, ahol az EU-tagállamok kormányait képviselő Tanács üléseit szokták tartani. A dekoráció koncepciójának kidolgozói az Mlamp-et kérték fel az épület két helyiségének megvilágításához: a Tárgyalóba két darab állólámpa készült, az Olvasóligetben az Mlamp organikus szériájából két fűgömb asztali lámpa került kihelyezésre.
Újabb tervező a divat helyett a dizájn világában!
Úgy látszik, ma már semmi nem lehetetlen, ha egy neves tervezőről van szó. Miután napvilágot látott a Calvin Klein által tervezett luxusautó, Giorgio Armani hotelje és a Gucci divatház 90. évfordulójára megálmodott motorcsónak, senki nem lepődik meg azon, hogy a nevesebb kreátorok a ruhatervezés mellett másban is megmutatják tehetségüket. Nézzük meg, ki a következő a sorban, aki kikacsintott a divatvilágból!
Egy stílusos kávéfőző
Fémesen csillogó toronyházak lüktetése, elegáns üzletek vibrálása, hófehér luxusautók atmoszférája: mindez most az 1930-as és 40-es évekbeli Chicago építészetének ihletettségéből született, fémes színekbe öltözött design-csodák.
Öt porszívó öt tengerből
Az Electrolux öt egyedi porszívót mutatott be, amelyek a világ óceánjaiból összegyűjtött műanyaghulladékokból készültek. A „Porszívók a tengerből” elnevezésű projektet azzal a céllal indította el a vállalat júliusban, hogy felhívja a figyelmet az óceánokban található műanyaghulladékokra és nagyobb mértékű újrahasznosításra ösztönözze a fogyasztókat és az ipart. Az óceánok ugyanis tele vannak műanyaghulladékkal, míg a szárazföldön hiány van a fenntartható porszívók gyártásához szükséges újrahasznosított műanyagból.
A Jéghercegnő sem adná alább!
Újabb jéghotel nyílik, ezúttal Kanadában. A magát szerényen csak jég katedrálisnak nevező építmény 2011 január elejétől március végéig várja látogatóit.
Szerelem első látásra
Igen, létezik szerelem első látásra. Egy lámpa és köztem született az első pillanatban, ahogy megláttam. Soha nem rajongtam a lakberendezésért, bár néha elámultam egy-egy szebb art deco bútor láttán, de ennél több rajongás nem volt jellemző. Egészen addig a pillanatig, amíg meg nem láttam az Mlamp lámpáit...
A legstílusosabb üzletekben jártunk....
Végigjárni a fiatal tervezők munkáit bemutató üzleteket nem túl nagy buli, egyszerű shopping körút. De ha mindezt egy szervezett túra közben teszed úgy, hogy közben este van, jó társaságban vagy és még borozgatsz is, na az igazán jó buli!
Kávé az év minden napjára
Neked milyen gasztronómiai különlegességek jutnak eszedbe Olaszországról? Pizza? Bor? Spagetti? Kávé? Igen, a kávé minden bizonnyal a déliek ízvilágának egyik legjellemzőbb tagja. Az itáliaiak kétségtelenül értenek hozzá, hogyan kényeztessék ízlelőbimbóinkat, híres feketéjük azonban már nem csupán erre az érzékszervünkre kíván hatni.
Vicces evőeszközök
A design már nemcsak ruhatárunkat hódítja meg és formálja át, de elérkezett a konyhánkba is!
Vendégségben Anna Wintournál!
Minden kétséget kizáróan Anna Wintour a legnagyobb hatalommal bíró és legbefolyásosabb nő a divat világában, aki immár több mint húsz éve a Vogue főszerkesztője. Magánéletéről azonban keveset tudni. Most viszont eljött az idő, hogy lerántsuk a leplet arról, hol tölti azt a kevéske szabadidejét a főszerkesztő! Ismerkedjünk meg kicsit közelebbről Anna Wintour vidéki házával!
Tedd színesebbé a laptopod!
Ugyanúgy, ahogy a mobiltelefonokhoz, ma már a laptopokhoz is kaphatók különböző "kiegészítők", melyek segítségével színesebbé tehetjük gépeinket. A szolid változatoktól az igazán feltűnő megoldásokig válogathatunk a laptop kiegészítők palettáján.
Mutasd a házad, megmondom ki vagy- Christian Louboutin!
Bizonyára nemcsak én nézegetem szívesen, milyen házban vagy lakásban élnek a híres tervezők, hanem Ti is. Így most eljött az ideje, hogy bemutassuk nektek, hol is álmodja meg különleges kreációit a vörös talpú cipők koronázatlan királya, Christian Louboutin. Nos, akkor pillantsunk be a birodalmába!
Kényelmes kaktuszok?
Mi jut eszedbe először a kaktuszról? Mexikó? Sivatag? Vagy a forróság? Nem, azt hiszem a kaktuszokkal kapcsolatban elsőként mindannyiunknak azok a szúrós kis tüskék ugranak be, melyek széltében-hosszában beborítják a növényt. A bátor fantáziájú, bohókás bútortervezőnő, Valentina azonban a sztereotípiával mit sem törődve megalkotta a maga kényelmes és kreatív kaktuszszékeit.
Giccses vagy nem?
A barokkról egészen idáig olyan pejoratív jelzők jutottak eszembe, mint a túldíszítettség, a kissé giccses külső és az angyalkákkal agyondekorált felületek. A francia bútorstúdió, a Téo Jasmin vezető dizájnere, Angéline Bailly által létrehozott, színekben és ötletekben egyaránt gazdag alkotások azonban megváltoztatták e stílussal kapcsolatos elképzeléseimet.
Coca-Cola à la Moda
Még véget sem ért az év, a Coca-Cola máris újabb dizájnos üvegekkel jelentkezett. A márkától évek óta számos, neves divattervező által kreált palackot láthattunk, ennek már szinte történelme van. Márciusban MIKA, áprilisban pedig maga Karl Lagerfeld bővítette tovább ezt a kört. És íme a legújabb alkotás és dizájnere: Gianfranco Ferré!
Intelligens autó, csak nőknek!
Nos, azt minden nő tudja, hogy az autók főként a férfiaknak készülnek. Elég, ha csak az autóversenyekre gondolunk, ahol állandóan újabb és újabb modellek kifejlesztésén törik a mérnökök a fejüket, de most elérkezett a mi időnk! Szeretném bemutatni nektek a legújabb autócsodát, ami garantáltan a nők kedvence lesz. Ismerkedjünk meg közelebbről a Nissan Pivo 2-vel!
A japánok Versailles-ban vannak - fotókkal!
Második alkalommal nyitotta meg kapuit a versailles-i palota egy modern művészeti kiállítás előtt.
Papírművészet
Ha divatról van szó, nem lehet megállni csak a ruhák, táskák és cipők világában - az igazi haladó szelleműek továbbviszik a divat kifejezést más ágazatokban is.
Öltöztesd a mobilod!
Mobiltelefonok széles választéka található meg a boltokban, a 21.században tömegcikként gyártják őket. Hogy ne olvadjon be telefonunk a többi közé, íme néhány kiegészítő.
Cipellők, melyeket Hamupipőke is megirigyelne
Különleges és egyedi darabok jellemzik a török divatház kollekcióját, melynek segítségével mindenki egyedi tud maradni - követve a divatot.
A világ TOP 5 divatsulija
Akiket érdekel a divat és igazán nagyra törnek, azoknak merniük kell nagyot is álmodni.
Ciki vagy trendi a bogártáska?
Múltkor a fatáska érdekes jelenségével ismertettünk meg benneteket, most pedig egy újabb furcsaságra, bőrből kézzel készített bogár alakú táskára bukkantunk.
Elhunyt Malcolm McLaren!
A punk stílus egyik úttörő dizájnere, a Sex Pistols menedzsere április 8-án hagyott itt minket örökre. A tervező és zenei producer súlyos betegséggel folytatott küzdelem után 64 évesen hunyt el New Yorkban. Testét hamarosan hazaszállítják Nagy-Britanniába, és a londoni Highgate temetőben helyezik végső nyugalomra.
hirdetés
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...