'Film' címkéhez tartozó cikkek:Vissza
Hollywoodi ragadozók
Na ne gondoljuk egyből, hogy átváltunk természettudományos profilra a divat helyett, különben sincs az angyalok városában rezervátum. A világon mindig is voltak válások és gaz módon elszeretett férjek, miért épp az álomgyár A listás vadjai maradnának ki a sorból. Az idén Johnny Depp-et csalták lépre, Brad Pitt után szabadon. Nézzük, ki a pimasz csábító, aki levadászta az egyik legszexisebb hímet a világon.
Divattörténeti titkos akták - 1. rész
Reggelente órákig készülődsz a tükör előtt, és addig nem indulsz el, amíg az utolsó hajszálad is tökéletesen nem áll? Előre kitalálod, hogy mit veszel fel másnapra, és ha az időjárás közbeszól, kitör a botrány? Mindez semmi ahhoz képest, amit a divat történelme során a legőrültebb trendrajongók elkövettek! Túlzások és hóbortok, fanatizmus és esztelenség, eljött a ti időtök!
Hollywood csillagai
Divatszakma és filmszakma kezdetektől fogva szinte elválaszthatatlan egymástól. Azonban míg divat létezik film nélkül, addig film nem létezik divat nélkül. A Victoria & Albert Museum ezúttal Hollywood 100 legikonikusabb kosztümjét gyűjtötte össze, melyek közül mi 10 kedvencet választottunk ki.
Szalagavató a Glee srácokkal!
Bár idehaza nem ért el akkora sikereket a Glee című amerikai, zenés sorozat, mint a világ más országaiban, azért a siker még itthon sem tagadható. A Glee karakterei szerethetőek, mert szinte minden tini megtalálja a hozzá leginkább közel álló személyiséget benne, a zenék pedig egyszerre pörgősek és vérforralóak.
Hibrid vagy abszurd?!
Vincenzo Natali 1998-as "A kocka" című filmje után most először jelenik meg egy általa rendezett újabb thriller-sci-fi. A szereplők, bár nem igazán közismert személyek, mégis tehetségesek, a film története pedig egy igazán egyedi sztori. Kérdéses viszont, hogy mennyire lehet túllépni a sci-fi világát - mi az, ami még belefér, mi az, amitől tátva marad az ember szája (ez esetben nem pozitívumként).
Mit nézzünk 2011-ben?
Utánanéztünk, milyen kínálattal várnak minket a mozik az elkövetkezendő esztendőben.
Az Üvegtigris újra kinyit!
A nagy érdeklődésre való tekintettel a szokásos csütörtöki premiernél egy nappal korábban, már december 15-étől, szerdától látható lesz az Üvegtigris 3 a hazai mozikban. A film országosan 40 kópiával indul. A siket nézők a Palace Westendben magyar felirattal nézhetik meg a filmet, míg a Palace MOM park egyik termében angol felirattal vetítik a kultfilmmé vált vígjáték harmadik részét.
Egy kezelésre szoruló teremtés
Súlyos emberi sorsok klasszikus történetbe csavarva néhol érthetetlen kivitelezéssel. Elképzelhető, hogy csupán az én lelkem nem bírja befogadni az ilyen filmeket, vagy hogy nem rendelkezem kellő művészi érzékkel, mindenesetre a most megjelenő, Mundruczó Kornél rendezte Szelíd teremtés nálam nem aratott túl nagy sikert.
Többgenerációs esküdt ellenségek
Nem tudom, miért nem látják be a filmkészítők, hogy több híres színészt beletuszkolni egy eredetiséget nélkülöző amerikai vígjátékba még mindig nem jelenti azt, hogy a produkció sikeres lesz. A most megjelenő „Már megint te?” című alkotás persze így is könnyű szórakozást jelent egy borongós őszi délutánon, de a nagy nevek ellenére sem tűnik ki a futószalagon gyártott amerikai komédiatömegből.
Rómeó és Júlia egy farkasfalkában
Egy új háromdimenziós mesefilm, egy régi szerelmi történet. A legújabb animációs mozi, az Alfa és Omega a jól ismert sztorin alapszik: két ellenséges család, jelen esetben falka két ártatlan gyermekének, jelen esetben farkaskölykének izgalmas, szellemes és akadályoktól cseppet sem mentes, romantikus története.
Könnyű nőcske, avagy Pretty Woman a gimiben
A Zombieland-ből pottyant Emma Stone-ról az a hír járja, hogy belépett az utcalányok soraiba. Aki pedig itt abbahagyná az olvasást, az másnap hangosbeszélővel hirdetné az igét, miközben hozzátenné, hogy nemi betegségben is szenved a szerencsétlen. Így terjed a pletyka. És pontosan erről és a hazugság kusza hálójáról szól az Emma főszereplésével készült legújabb tinifilm.
Bankrabló lett Ben Affleck!
Bevallom Nektek, amikor beültem a Tolvajok városa című filmre, még nem sejtettem, mi is vár rám az elkövetkező két órában. Azt hittem, megint egy férfiaknak való mozi lesz ez, telis-tele vérrel, lövöldözéssel és erőszakkal. Magam is meglepődtem rajta, hogy nem ezt kaptam. Nézzük, miért érdemes ezt az alkotást megnézni egy borongós őszi délutánon!
Idegbajos brókerek kulisszatitkai
Megmondom őszintén, sosem volt erősségem a közgazdaságtan vagy a drámai tőzsdesztorik megértése, ezért némi fenntartással ültem be a Tőzsdecápák 2 című produkcióra. A gyanúm némileg beigazolódott, de úgy érzem, nem csak bennem van a hiba, a film ugyanis, egy idő után pár jól sikerült poéntól, valamint jelenettől eltekintve száraz szám- és pénzügyi magyarázatok zavaros halmazává vált.
Harry Potter és az új előzetes!
Mindannyian emlékszünk arra a bizonyos első alkalomra. Arra, amikor először nyitottuk ki a sebhelyes fiú kalandjainak kezdő kötetét. Azóta eltelt már jó néhány év, és nemcsak J. K. Rowling pénztárcája lett kövérebb, de mi olvasók is rengeteg izgalmas történettel gazdagodtunk. Most pedig elérkezett a régen várt utolsó rész trailere!
A kis teknős nagy kalandja
A Némó óta nem fogadott bennünket olyan mesés látvány a moziban, mint amilyet a legújabb animációs film, a Sammy nagy kalandja nyújt. A kis bohóchal tengeralatti képi világát ugyanis ezúttal, a kis teknős esetében, a 3D fantasztikus élményével spékelték meg.
22 lövés – 2 óra gyilkolás
Jean Renoról sokáig nem lehetett hallani szinte semmit. Talán egy eldugott tengerparti villában falatozta a croissantokat, talán különleges borokat kóstolgatott, de az is lehet, hogy ha nyugdíjba nem is vonult, egyszerűen csak kiírta magát egy időre a francia filmipar forgatókönyvéből, és úgy döntött, néha kijár neki egy kis szabadság…
Múmiák keverte homokvihar a mozikban
A már nem csupán Európában, de lassan az egész világon ismert, különleges és látványos effektekben bővelkedő alkotásairól híres francia rendező, Luc Besson legújabb filmje, az Adéle és a múmiák rejtélye a napokban került be a magyar mozikba. Lássunk egy kis ízelítőt belőle!
Háromdimenziós Túlvilág
Már jó néhány év eltelt azóta, hogy a világhírű és sokak által kedvelt számítógépes játékból, a Kaptárból (Resident Evil) elkészült megfilmesített változata, a szintén nagy sikerű és hasonló címet viselő mozi. A játékból siker, a sikerből film lett, amit nem sokkal azután további részek követtek.
Emlékezetes filmes sminkek I.
Mindig elcsodálkozom azon, hogyan képesek a filmekben olyan sminkeket készíteni a maszkmesterek, amiket mi halandók észre sem veszünk. Pedig nagyon fontos szerepet töltenek be. Ezért most elérkezett az ideje annak, hogy kicsit jobban megismerkedjetek a filmes sminktrendekkel, amiket nem akárkik készítenek a leghíresebb filmcsillagoknak!
A sármos szívrabló legújabb filmje a mozikban!
Romain Durist már számos olyan nagy sikerű filmben láthattuk, mint a Lakótársat keresünk, a Párizs szívében vagy a Talán, de Magyarországon elsősorban az Arsene Lupin és a Hajsza című mozik főszereplőjeként találkozhattunk vele. Ez alkalommal legújabb romantikus vígjátéka, A szívrablók kapcsán mutatjuk be Nektek őt és sajátos stílusát.
Magyar sztárrendező Hollywoodban
Kössétek be a biztonsági öveket, mert hamarosan egy ismeretlen dzsungelben találjuk magunkat, ahol nem akármilyen ragadozók vadásznak ránk! A magyar rendező, Antal Nimród készítette el a nyolcvanas évek egyik kultikus akciófilmjének, a Ragadozónak a folytatását. A végeredmény pedig magáért beszél. Nézzük, mit is láthatunk, ha beülünk egy meleg nyári napon erre a mozira!
Angelina Jolie, a modern Mata Hari
Angelina Jolie legújabb filmjében bebizonyítja, hogy pályát tévesztett, ugyanis nem csak a cirkuszi akrobaták, de Rocky és a biztonságtechnika szakemberei is megirigyelhetnék szerteágazó tehetségét. A Salt ügynök című produkcióban színésznőnk visszatér a kémnő szerepébe!
Divatot teremtő filmes pillanatok III.
Előző két összeállításunkból már megismerkedhettetek a hetvenes évekig a filmtörténet azon filmes pillanataival, amiknek divatteremtő hatásai voltak. Most annak jártunk utána, melyek voltak a nyolcvanas, kilencvenes évek és napjaink olyan filmjei, amik kiemelkedőek a divat tekintetében. Ismerkedjünk meg velük közelebbről!
Hogyan veszítsünk el egy dadát 2 hónap alatt?
Egy újabb romantikus komédia, újabb bizarr és vicces helyzetekkel, néhány gyerekkel....ennyi az, ami megmarad az ember lányában, ha rászánja magát, és megnézi az Újrakezdők című filmet.
Divatot teremtő filmes pillanatok II.
A filmek mindig is hatással voltak a divat világára, bár ez fordítva is igaz. Előző összeállításunkból kiderült, hogy már a filmtörténet korai időszakában is voltak olyan meghatározó pillanatok, amelyek azóta is jelen vannak a divat területén. Most megmutatjuk nektek, milyen híres jelenetek maradtak emlékezetesek a hatvanas-hetvenes évekből.
Divatot teremtő filmes pillanatok I.
Amióta létezik a film, azóta léteznek filmsztárok is, a nézők pedig, főként a nők, nagyon szeretnének hasonlítani rájuk. A színészeket mindig az aktuális trendeknek megfelelően öltöztetik, de az is előfordult már, hogy egy film befolyásolni tudta a divatot. Most bemutatjuk nektek azokat a meghatározó filmes pillanatokat, amik divatot teremtettek és a mai napig is érezhető a hatásuk. Kezdjük a filmtörténet elején!
A kíváncsi szellemíró története
A hamarosan mozikba kerülő Roman Polanski film híven mutatja be, miért is nem szabad túllépni munkakörünket és elkezdenünk nyomozni egy amúgy is gyanús exminiszterelnök háza táján. Ha azonban főhősünk nem lett volna olyan túlbuzgó, az új Szellemíró című film sem nyűgöz le minket, mint ahogyan végül tette fordulataival és váratlan jeleneteivel
Shrek 3D: Itt a vége, fuss el véle!
Kedvenc zöld ogrénk utoljára tért vissza idén nyáron a mozikba. A készítők úgy gondolták, a befejezést még ütősebbé teheti az, ha a most nagyon divatos háromdimenziós technikával készítik el a végső filmet. Nos, nézzük meg, milyen lett a végeredmény!
A divatvilág legnagyobb női alakjai – II. rész
A színészek, színésznők mindig nagy hatással vannak a nézőközönségre, főleg az öltözködés terén. A huszadik században azonban három olyan díva is akadt, akiknek öltözködési stílusa a mai napig alapvetően határozzák meg a mi álláspontunkat a divatról.
A divat legnagyobb női alakjai
Az első részben azokat a történelmi személyiségeket, királynőket említjük meg, akik rangjuknál fogva hozzájárultak a divat alakulásához. Ők azonban valamivel még a többi női uralkodó közül is kitűntek. Ragyogó személyiségük még ragyogóbb öltözködési kultúrát hozott magával. Nézzük, mi történik, ha egy királynő tökéletes stílusérzékkel van megáldva
hirdetés
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...