'Kifutó' címkéhez tartozó cikkek:Vissza
Lázadó a kifutón
„Talpig feketébe öltözve beállítottam az összes első vonalbeli fotóshoz, olyanokhoz, mint Irving Penn. Azt mondtam nekik: Veruschka vagyok, Oroszország, Németország és Lengyelország határvidékéről jöttem. Szeretném látni, mit hoz ki az arcomból". - így indította nemzetközi karrierjét a 60-as években Veruschka von Lehndorff német grófnő, aki ezután a Vogue állandó modellje lett és olyan filmekben kapott szerepet, mint a Nagyítás, vagy az 1985-ös Frankeinstein mennyasszonya.
Lacroix titka
A bécsi reptéren állva igencsak sok behatás éri az embert. Rengeteg divatmárka, meseszép táskák és a legújabb trendek. Amikor már harmadjára mentem el egy kabát előtt, amiről nem tudtam levenni a szemem, odamentem és jobban szemügyre vettem a darabot.
Bunda-stop a kifutón
Norvégia történelmet ír: a nagy divathetek sorában az oslói lesz az első, amely teljesen kitiltja kifutóiról az igazi bundákat. Erősen kérdéses ugyanakkor, hogy lesznek-e követői a kezdeményezésnek.
Egy márka, amely a színekről és mintákról szól
Sok divattervező próbál azzal kitűnni a többi közül, hogy különleges s már-már extrém kinézetű/formájú ruhákat visz a kifutóra. Van, aki az anyaggal kísérletezik, mint például Lady Gaga a hússal, de akad olyan is, aki az egyszerűségre s a klasszikus megoldásokra esküszik.
Rövid történet
A jó öreg rövidnadrág. Érhet térdig, de takarhat épp csak valamit, teljesen mindegy - így is, úgy is imádjuk. Te is így vagy vele? Akkor jó hírünk van: a hidegben sem kell a szekrény mélyére süllyesztened őket!
Viselj Te is ételekből készített ruhát!
Manapság már nem olyan nagy dolog az ételek felhasználásával készített ruhák bemutatása, hiszen Lady Gagának és stylistjainak már sikerült elsütni ezt a poént az egyik idei díjátadó gálán. Most mégis egy nagyon ötletes fotósorozatot szeretnék nektek bemutatni, ami különféle zöldségekből, kenyerekből és hasonló összetevőkből készült. Nézzük meg őket közelebbről!
John Galliano és a rejtélyes múzsa
Az 1920-as évek egyik sötét éjszakáján egy titokzatos hölgy érkezett Párizsba. Maria Laniról mindenki csak annyit tudott, hogy színésznő és a város összes nagy festőjével megfestette portréját egy horrorfilm kedvéért, melyben a kép életre kelt volna. Rövid időn belül azonban a fiatal nő eltűnt a festményekkel együtt, John Galliano pedig kihasználva a történetet, kollekciót tervezett, melyet ez a story és rejtélyes festmények inspiráltak.
Kontraszt és masni minden mennyiségben
Alexis Mabille ruhái láttán először a 101 kiskutya című filmből ismert Szörnyella de Frász jut eszembe - leginkább a haja, hiszen legutoljára abban a mesében láttam olyan szereplőt, aki így ragaszkodik a kontrasztokhoz. Nemcsak a ruhák terén, hanem frizurában is: kék-barna, sárga-barna, piros-barna, már csak a fekete-fehér kontraszt hiányzik. Ám Aleis ruhái nemcsak ettől különlegesek, hanem a sok masnitól is, amelyek bár rejtve, de a legtöbb ruháján megtalálhatók.
A latin tervező meghódítja a női szíveket
Hazánkban inkább a parfümjeiről ismert Narciso Rodriguez Amerikában már belopta magát a nők szívébe. Hozzuk be a lemaradásunkat, ugyanis az illatkreációkon kívül gyönyörű ruhákat is tervez, amelyekre érdemes egy pillantást vetnünk.
Új divatbirodalom születik?
A budapesti Gellért Hotelben megrendezésre került ,,Innováció és kooperáció az európai textil- és ruhaipar jövőjéért” című konferencián számos érdekes és izgalmas előadást hallhattunk mind a magyar, mind a nemzetközi helyzetet illetően, de a legmeglepőbb kétségtelenül a Prof. Dr. Fatma Göktepe által tartott ,,A török textilipar és oktatás: múlt, jelen és jövő” című prezentációja volt.
Komor hangulatban Louise Goldin
Louise Goldin futurisztikus ruhái idei kollekcióját is végigkísérik. Talán még nem vennénk fel ezeket a ruhákat, de lehet, hogy tényleg ilyeneket fogunk viselni 10 év múlva?
Proenza Schouler napjainkban
Az amerikai divatház, bár napjainkban egyre nagyobb hírnévvel rendelkezik, mégsem tekint vissza olyan hosszú múltra, mint egyes cégek. A Proenza Schouler divatházat ugyanis csak 2002-ben alapították.
Kifutó a víz alatt-Videóval!
Ha azt hisztitek, mindent láttatok, akkor most a divatvilág újra bebizonyítja, hogy tévedtetek, és van még néhány trükk a tarsolyában. Úgy tűnik, lejárt a szárazföldi bemutatók ideje, a divat pedig hamarosan meghódítja a vizet és egyszer talán a levegőt is. Szöulban idén nem csak a közönség figyelte visszatartott lélegzettel a nem mindennapi bemutatót, de a modellek is levegő nélkül táncoltak végig a víz alatti „kifutón”.
A 22. századi divat fellegvárai – 2. rész
Cikkünk első felében már megismerkedhettél Kína, az Egyesült Arab Emirátusok és Oroszország sajátos divatvilágával, most pedig megtudhatod azt is, hogy melyik az a további két ország, amelyekben talán a jövő új divatközpontjait tisztelhetjük.
A 22. századi divat fellegvárai – 1. rész
Párizs, Milánó és London, mint tudjuk, már évtizedek óta meghatározzák a legújabb trendeket, a különböző irányzatokat, a világ stílusát. Napjainkban azonban néhány olyan új ország próbálja megfosztani őket trónjuktól, melyek mint ihletadók és mint divatbemutató helyszínek egyre népszerűbbek és sikeresebbek. Talán nemsokára már nem Európa áll a divatvilág középpontjában? Kétrészes cikkünkből most megtudhatjátok, melyek azok az országok, melyek jó eséllyel pályázhatnak a ’divat új fellegvárai’ címre. Fedezd fel velünk a 22. századi divat központjait!
Befűzve
Régen speciális kínzóeszköz volt, amit a kötelező használat miatt a nők annyira meggyűlöltek, hogy jó száz évre el is felejtették – most mégis visszatért és nagyobb népszerűségnek örvend, mint valaha. Hogy igen és hogy ne viseljük a fűzőnket?
Bizarr divatbemutató: szakállas és kopasz modellek a kifutón!
Minket már nem lehet meglepni, ugye? Legalábbis azt hittük egészen eddig. Folyamatosan tornáztatjuk érzékeinket és feszegetjük határainkat, hogy befogadjuk a divatvilág őrült, extrém és olykor gyomorforgató teremtményeit, de van, ami már nekünk is sok. Patrick Mohr avantgárd német dizájner mestere a provokációnak. Hogy miért? Olvass tovább!
Forrónadrág – nem csak a sztárok körében
Az 1960-as és 80-as évek botrányt keltő ruhadarabja ismét visszatért a divatba, hogy férfiak millióit csábítsa el. Régebben a diszkókban „illett” viselni ezt a darabot, ma már azonban helytől és kortól függetlenül mindenki ilyet hord.
Rojt? Rajt!
Mi a közös a cowboyok, az indiánok és az idei nyár egyik legtrendibb viseletében? Mielőtt azt hinnétek, hogy ez valami rossz vicc, elmondom Nektek, hogy nem más, mint a rojtok, melyek a divatbemutatók kifutóiról most belibegnek a mi életünkbe is.
Top 5 hagymaszoknya a kifutókról
A hagymaszoknya (vagy másik nevén tulipánszoknya) nem csak bohém viseletre alkalmas, hanem elegáns öltözetekhez is.
Tetőtől talpig feketében sétálj ősszel
A fekete szín bizonyítottan ismét divat. Nincs is erre jobb példa, mint Vera Wang kollekciója. Azonban jobb megállapítás azt mondani, hogy ez a szín nem trendfüggő. Sokkal inkább klasszikus, amit nagyon jól lehet variálni.
Mesefigurás ruhák nem csak kicsiknek
Mickey egér és Donald kacsa még mindig a topon - lehetne akár ezt a címet is adni a cikknek, hiszen az idei évben róluk és barátaikról újra szó lesz, ám egy kicsit másképp.
Új magyar modellek a nemzetközi karrier kapujában
Bizonyára hallottatok már a manapság szép sikereket elérő magyar modellekről. Mihalik Enikő, Ebergényi Réka, Srej Zsófia neve már nem cseng ismeretlenül a divat világában. Most két olyan fiatal magyar modellt mutatunk be nektek, akikre érdemes lesz odafigyelni, már csak azért is, mert bekerültek egy nemzetközi modellügynökséghez, amelynek olyan ismert modellek a tagjai, mint Cindy Crawford, Kate Moss vagy Eva Herzigova.
Merész felsők – hol és hogyan hordhatók?
A kifutókon már számtalan csipke és áttetsző kreációt láthattunk, melyek idén nyáron egy buli alkalmával megfelelő viseletnek számítanak.
Videó! Fresh Vikit lenyűgözte az F&F divatshowja
Az F&F hangulatában New Yorkot idéző, nagyszabású divatbemutatója után kaptuk el Vikit egy pár szó erejéig.
A KÖTELEZŐ FARMER
Minden évben megörülünk, hogy igen, a farmer még mindig divatos! Éljen Amerika és a nagy ötlet! Most nyáron sincs ez másként, sőt, gyakorlatilag bármit magunkra ölthetünk, bármilyen ruhadarabot, ami ebből a népszerű anyagból készült.
Michael Jackson visszatér
Michael Jackson, Cirque du Soleil, világ körüli turné.
Alexander McQueen legutolsó kollekciója
Az egész divatvilág lélegzetvisszafojtva várta a tragikus sorsú sztárdesigner legutolsó kollekciójának március 9-i bemutatóját. A tervező halálakor a ruháknak csak a 80%-a volt kész, de a kreatív csapat nem tétlenkedett, és pontosan McQueen elképzelései szerint fejezte be a darabokat.
Milánói divathét-körkép I.
A Milánói divathét telis-tele csodás kreációkkal és szuper ötletekkel az idén sem telt el nyomtalanul. Lefektette az alapokat, elmesélte a divatrajongóknak, mi mindent hordanak, majd a divatkövető 2010 ősszel és télen. Két csokorba gyűjtöttük Nektek a legfontosabb vagy legérdekesebb kollekciókat, természetesen a teljesség igénye nélkül. Első körben ismerkedjetek meg a fiatalosabb szettekkel és márkákkal.
Hajléktalanok a kifutón!
Henrik Vibskovnak mindig sikerül valami váratlannal meglepnie a divatbemutatói közönségét. Ezúttal a hajléktalanok sajátos és minden kétséget kizáróan praktikus öltözete ihlette meg a dán divattervezőt, és a ruhadarabok bemutatásához is meglehetősen szokatlan arcokat választott!
hirdetés
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...