'Tervező' címkéhez tartozó cikkek:Vissza
Szurdi Art Ruhák „Bartók nyomában”
Modern női öltözékek szlovák, magyar és román forrásból
Pillants bele a Pucci kaleidoszkópjába!
Egy különös történet, egy korszakalkotó stílus, egy véletlen találkozás – röviden ez a Pucci. Ha azonban többet is szeretnél megtudni erről a jellegzetes szín- és formavilágú olasz márkáról, tarts velünk, és mi eláruljuk minden titkát!
A latin tervező meghódítja a női szíveket
Hazánkban inkább a parfümjeiről ismert Narciso Rodriguez Amerikában már belopta magát a nők szívébe. Hozzuk be a lemaradásunkat, ugyanis az illatkreációkon kívül gyönyörű ruhákat is tervez, amelyekre érdemes egy pillantást vetnünk.
Meglepő életút - a tervező, aki nem akart tervezni
Már sokat olvashattatok olasz vagy éppen francia tervezőkről, azonban keveset hallhattunk olyan tervezőkről, akik Európán kívül tevékenykednek. Most megismerkedhettek egy japán tervezőnő különc munkásságával, amelyet Comme des Garçons néven futtat.
Tönkrement a tervező!
Úgy tűnik, nem minden tündérmese tart örökké. Noha manapság nincs olyan divatban jártas lány, akinek ne csengene ismerősen Christian Lacroix neve, a haute couture designer számára a divattervező álomvilág szertefoszlott. Tavaly mutatta be utolsó kollekcióját, mára pedig már biztossá vált, hogy többé nem tér vissza a luxusruhák színpadára.
Átlátszó tanácsok
A férfiak nagy része valószínűleg egyetért majd a következő kijelentésemmel: a kevesebb néha több. Igaz ez a ruhákra is, pláne akkor, ha olyan anyagokat választunk, amik többet mutatnak az átlagosnál.
Alannah Hill mesebeli rózsakertje
Kislányként mindenki hisz a tündérmesékben és persze az álmokban, melyek elrepítenek minket egy másik világba. Alannah Hill szerintem olyan, mint Pán Péter: örök gyerek marad lélekben. 2010/2011-es őszi-téli kampányképeivel pedig mindenkit lenyűgözött. Az ausztrál dizájner híres kislányos stílusáról, és a fotókat elnézve, még mindig Sohaországban készíti kollekcióit!
Amerikából jöttem, mesterségem címere divattervező
Michael Kors azok közé tartozik, akiket beszippantott az amerikai álom nevű gépezet, ugyanis 19 éves kora óta folyamatosan a divatszakma csúcsán tanyázik. Hazánkban azonban még nem olyan ismert a neve, szóval itt az idő az ismerkedéshez.
80 évesen a divatiparban
Vannak régóta létező divatházak, de talán egy hosszú múlttal rendelkező divattervező sokkal érdekesebb lehet, mint a nagy divatházak "legendás" története.
Négy évszak Tündérországban
Ahol a vadak várnak című filmben a kisfiút szobafogságra ítélik, melynek hatására a négy fal közötti helyből saját kis varázslatos világot alakít ki magának Max a képzeletében. Valószínűleg Vivienne Westwood is egy ilyen mesebeli menedéket képzelt el, csak ő ruhákban fejezte ki ezt a belső álmot. Egyértelmű, hogy a szereplők és a kollekció stílusa között van összefüggés, elég csak a koronát megemlíteni, mely jelképe a kisfiú királyságának a filmben. Persze nem csak ez volt hatással a tervezőnőre, nekem a színek és a hangulat is megmutatkozik a kifutón. De a legfontosabb, hogy Vivienne a gyermekkori fantázia birodalmat próbálta visszaadni. Leginkább szerintem ez inspirálhatta őt.
A legvagányabb autók a divat világából
Manapság már nem meglepő dolog, hogy egy-egy híresebb divattervező nemcsak ruhákat, kiegészítőket és parfümöket tervez, hanem éttermeket, hoteleket vagy mobiltelefonokat. Ma már pedig autók tervezésével is megbízzák őket. Most olyan dizájnos autócsodákat mutatunk be nektek, amiket nem akármilyen kreátorok álmodtak meg.
Visszatér a Dallas?Cowboy stílus egy elegáns divatháznál
Hallottatok már arról a luxusmárkáról, amely a legtöbb inspirációját közvetlenül a popkultúrából meríti? Ha nem, akkor most ismerkedjünk meg kicsit közelebbről a Moschino divatházzal, amely sokban eltér más hasonló márkáktól a filozófiáját tekintve!
A nyeregtől a kifutóig
Nem minden divatház kezdi ruhadarabokkal kollekcióit - így van ez a Hermés divatház esetében is, melynek vezetője meglehetősen szokatlan módon látta a divatot kezdetben.
Amikor a ruha még csak a papíron létezik
A legtöbb tervezőnél ez jelenti a kezdést. Lapra skicceli az elképzelését. A divatrajzoknak többféle változata van, és még ezeken belül is több csoportba sorolhatnánk őket.
Vannak azok a rajzok, amiket a tervező maga készít, és bemutatja a leendő kollekció darabját. A mintakészítőkhöz általában másfajta rajz kerül, azok alapján készítik el a szabásmintát.
Elhunyt Alexander McQueen!
Meghalt Alexander McQueen brit divattervező és stílusikon. A férfit ma hajnalban holtan találták londoni otthonában, tette közzé a McQueen cég. Az egész divatvilágot sokkolta a tragédia. Mindössze 40 éves volt.
Chanel-tetkó: a legújabb sikk
Karl Lagerfeld megint kitalált valami igazán izgalmasat és különlegeset. Legújabb ötlete nem más, mint a gyerekkorunkból jól ismert lemosható tetoválás átdolgozott változata. Így most már a bőrünkön is viselhetjük a Chanel-logót!
hirdetés
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...