Összhang, szépség, elegancia – BY ME

By Me Divatszalon divatbemutató

A By Me tervezőnője, Hrivnák Tünde mindig komplett kollekcióban gondolkodik, ezért ruhadarabjai jól kombinálhatóak egymással, hiszen szín- és formaviláguk is kerek egészet alkotnak, amelyben az összhang uralkodik. Megalkotott modelljeit mindig természetes és finom elegancia jellemzi, követik ugyan az aktuális világdivatot, de a tervezőnő figyelembe veszi a magyar öltözködési kultúra sajátosságait is, és itt-ott belecsempészi munkáiba a régi hagyományokat – hímzéseket és tűzéseket –, átfogalmazva a jelen kor divatjának és egyedi elképzeléseinek megfelelően.
Tündét legújabb kollekciójának tervezése során a múlt század öltözködési kultúrája inspirálta, amikor a haladó gondolkodás szertefoszlatta a kor berögzült társadalmi normáit, amellyel szembeszegülve a nők szerepe is átértékelődött.

A By Me Divatszalon 2009. április 16-án mutatta be tavaszi–nyári modelljeit a Novotel Budapest Centrumban. A bemutatott kollekciót leginkább a visszafogott elegancia jellemzi, finom és egyszerű vonalvezetéssel, diszkrét színvilággal párosulva. Felgyorsult világunkban egy nő a külcsín mellett mindig figyelembe veszi az adott öltözék kényelmét és praktikusságát, ezért a tervezőnő szem előtt tartotta az anyag, a szín és a funkció harmonikus kapcsolatát.
A By Me így tavasszal visszacsábít minket a természetbe, hiszen legfőbb jellemzői a természetes, míves, aprólékosan kidolgozott hímzésekkel díszített anyagok, és a klasszikus eleganciát idéző színkombinációk mellett szerepet kaptak a halvány, pasztelles homokszínek is, mint a natúr bézs, valamint a sötétebb tónusok, mint a csokoládébarna, amely egyszerű és természetes hatást kelt az üde tisztaságot sugalló fehérrel.
A fekete-fehér összeállítások visszatérő elemei Tünde kollekcióinak, mert számára az örök eleganciát jelenti ez a két végletes tónus. A tervezőnő úgy véli, hogy minden szín jelentéssel, belső sugallattal bír. A fehér szimbolizálja a tiszta gondolatokat és az őszinteséget. A rózsaszínnel a szeretet létfontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Emellett szerepet kaptak a mogyoró, arany, bézs, pasztell-lila és a pink, amelyek feltűnő mivoltuk ellenére mégis nemes egyszerűséggel jelentek meg. A világos, friss színek és finom árnyalatok hangsúlyozzák a belülről fakadó nőiességet.
A kollekció egészét áthatják a múlt századbeli formák, a mai divatjegyekkel keverve, a nőiességre fektetve a hangsúlyt. Az áttetszőség, az egymásra omló rétegek, fodrok, széles övek, könnyed selymek és csipkék jellemzik Tünde – a romantikus elegancia jegyében született – tavaszi–nyári ruháit. A ruhákon megjelenő kézzel hímzett magyar motívumok a gyökerek és értékek megőrzését jelentik.

A By Me partnerei a LAONI Leather-design és a JUHOS cipőmanufaktúra. A táskák mellett a LAONI design studio bőrtárgyak, apróáru kollekciók és ajándéktárgyak tervezésével és kivitelezésével is foglalkozik.
A JUHOS cipőmanufaktúra esküvői, alkalmi, báli cipőket (bőrből, selyemből, csipkével borítva) valamint elegáns, divatos viseleteket tervez a mindennapokra. A lábbeliket méretre, kézműves technológiával készítik el, bőr felsőrésszel és béléssel, valamint bőrtalppal, egyedi rendelés alapján.


Kapcsolódó cikkek:

Makány Mártát állva ünnepelte a teltházas közönség! (VIDEÓ) »
Covergirls divatbemutató a Sugarbirdtől! (Videó) »
Lakatos Márk trendet rak a szekrényedben! (Videó) »
Designers’ Lounge (Videó) »
Középpontban a nő! »
Retro divatparádé és farsangi mulatság (videó) »
Orosz Réka divatszínháza (Videó) »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés