Öv mindenen, de hogyan?

Az évszak slágere: az öv.

Tudjuk már, hogy a babydoll-ok kora leáldozott, - vagyis a mell alatt elvágott, bő fazonok, amelyek alatt kényelmesen kiengedhettük pocakunkat - tündöklése a múlté, helyette bizony beszívjuk a levegőt és összehúzzuk a nadrágszíjat, s vékonnyá varázsoljuk derekunkat.
Szóval övet hordunk mindenen, ez oké, de milyet, hogyan, mikor, ez talán kevésbé világos...
Mindegy, mit veszel fel, ruhát, kabátot, blézert, kötelező rá övet tenni.


Először is a ruhácska. Tavaly még A vonalú volt és mini, de idén változott a fazon. A nőies stílus egyik fő eleme a határozott derékvonal, ennek pedig fő kelléke az öv. Gyakran elég egy vékony övet tenni a ruhákra, de vannak esetek, amikor a szélesebb jobban mutat.


Öv a kosztümön. Akkor se felejtsd otthon övedet, ha a szokásos munkahelyi kosztümödet veszed fel, mert a mindennapi hivatali dress code megköveteli. Az öv az egyik legkedvesebb barátja lehet ettől a pillanattól kezdve ennek a valljuk be, kissé már unalmas kosztümnek. Ezzel változtathatsz rajta, feldobhatod, más arcát mutathatod, s csupán annyit tettél, hogy egy övet helyeztél a blézeredre. Ha lehet, a vastagabb változatokkal kísérletezz.Még a kabáton is... Akárcsak a kosztümödet, a kabátodat is modernizálhatod egy övvel. Lehet ez a szokásos ballonkabát fazon, megkötős övvel, de bármilyen egyenes vagy szűkített szövetkabáton kellemes látvány egy természetesen szélesebb öv. Vigyázz, ha vékonyat raksz egy vastag anyagra, a kontraszt miatt nem tűnik majd túl vékonynak a derekad.

Szőrmével. Nem kell attól félned, hogy úgy nézel majd ki, mint egy jegesmedve, aki darázsderekat szeretett volna magának, de jól láthatóan nem jött össze. Bundákon, vagy szőrmemellényeken is feltűnnek az övek. Mindig szűk nadrággal vedd fel, ügyesen játssz a volumenekkel, s így nem leszel mindenhol egyformán nagy.

Bulizni is... Az övek elkísérnek a különleges alkalmakra is. Akár hosszú estélyi ruhát viselsz, akár rövidebb koktélruhát, az öv mindenhol jól érzi magát. Legyen ilyenkor fényes, hogy még elegánsabbá tegye megjelenésedet, s a ruhától függően széles vagy vékony.


Szoknyák dísze. A darázsderék idén elengedhetetlen feltétele a divatos kinézetnek. Ugyanígy a hosszabb szoknyák is. Nos, két legyet, vagyis irányzatot üthetsz egy csapásra, ha ezeket együtt viseled. Az övet teheted a szoknya derékrészére, és a kívül viselt felső tetejére is.
Amennyiben bő a szoknyád vagy a ruhád alja, semmiképpen sem nélkülözheted az övet.
Nem árt ha tudod, hogy a magasított derekú nadrágok vagy szoknyák jobban szeretik a vékonyabb, finomabb öveket.


Az övek színének, mintájának nem kell megegyezniük a cipő vagy a táska árnyalatával, anyagával, sőt... Harmonizáljanak, vagy üssenek el teljesen, ez már a te ízléseden, stílusodon múlik.
Figyelem, öveket kérjük becsatolni...

Kapcsolódó cikkek:

A méret a lényeg 2. rész »
A méret a lényeg 1. rész »
Táskadivat »
Díszítőelemek »

Címkék: ,
Kapcsolódó termékek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés